MENIU

Fostul cinematograf Gloria din Capitală a fost readus la viață! Anunţul făcut de Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a inaugurat duminică seară sala multifuncţională de spectacole din spaţiul fostului cinematograf Gloria.

"Vă mulţumesc că aţi venit (...) la faimosul odată cinema Gloria, care, din nefericire, din lipsa investiţiilor ajunsese acum ceva vreme o ruină. O clădire abandonată, o clădire în paragină. Acum doi ani de zile, primăria sectorului 3, domnul primar Robert Negoiţă, a preluat în administrare această clădire şi într-un timp record a adus-o în situaţia de a fi una dintre bijuteriile spaţiului cultural al Capitalei. Începând de astăzi, fostul cinema Gloria, care a fost închis din cauza faptului că nu s-a mai investit în el, se redeschide pentru toţi bucureştenii. Este o sală multifuncţională, cu 406 locuri, iar aici în faţa clădirii, pe parcursul verii se vor organiza evenimente culturale deosebite", a spus Firea, potrivit Agerpres.

Ea a adăugat în noua sală se vor juca piese de teatru, vor fi proiectate filme şi vor avea loc spectacole.

"Programul de investiţii pentru evenimentele culturale din Capitală este unul generos. Primăria Capitalei a alocat un buget de aproape 30 de milioane de euro pentru teatrele din Bucureşti şi sunt mândră că în acest moment putem să spunem că facem şi noi eforturi pentru ca Bucureştiul să devină cu adevărat, nu doar în teorie, o capitală culturală europeană", a susţinut primarul general al Capitalei.

La rândul său, primarul sectorului 3 Robert Negoiţă a afirmat că investiţia în noua sală multifuncţională a costat mai puţin de 3 milioane de euro.

"Această investiţie, cu extindere, consolidare, cu tot, a costat mai puţin de 3 milioane de euro, cu TVA cu tot, 11 milioane şi ceva de lei. Ca să avem un termen de comparaţie, mă uitam pe internet, Teatrul Naţional, fără extindere, doar consolidare, a costat 60 de milioane de euro. Deci avem satisfacţia nu doar de a fi realizat aşa ceva, dar şi de a face-o cu bani foarte puţini. Am făcut deja înştiinţare către Primăria generală pentru că o dăm către Institutul de Cultură al primăriei Generale pentru a intra în circuitul Institutelor de teatru din Bucureşti", a susţinut Negoiţă.

Cu ocazia inaugurării noii săli, Teatrul Metropolis susţine duminică seară spectacolul 'Podu'' în regia lui Horaţiu Mălăele, spectacol la care asistă atât primarul general Gabriela Firea, însoţită de soţul său Florentin Pandele, cât şi primarul sectorului 3 Robert Negoiţă.

Mai multe articole despre:
cinematograf Gabriela Firea cinema gloria