MENIU

Ce se întâmplă în organismul tău dacă renunți complet la sare. Ce nu-ți spun medicii când te pun la regim

Sursa foto: Pixabay

Există multe diete care recomandă evitarea consumului de sare, de aceea, este important să cunoști efectele unui conținut scăzut de sodiu și să înțelegi cum va reacționa corpul la această schimbare.

Sarea este un electrolit important care ne ajută corpul să funcționeze normal. Așadar, dacă ai decis să eviți sarea, asigură-te că nu o elimini complet din alimentația ta.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți complet la sare?

Ai putea începe să te îngrași

Sarea iodată este importantă pentru hormoni. Dacă întrerupi complet aportul de sare, sursele de iod vor deveni limitate. 

Ca urmare, s-ar putea să începi să te îngrași, să ai fața umflată, pielea uscată și să te confrunți cu slăbiciune musculară și oboseală.

Îți poate afecta inima

S-a dovedit că o dietă săracă în sodiu oferă multe beneficii, în special pentru persoanele cu probleme cardiace. Dar, acest lucru s-ar putea să nu fie valabil în cazul tuturor, mai ales dacă inima ta se află într-o stare bună de sănătate. Studiile demonstrează că dacă consumăm prea puțină sare și, de asemenea, prea multă sare, poate agrava afecțiunile inimii deja existente. 

S-ar putea să simți greață

Să nu consumi deloc sare poate avea un impact major asupra nivelului de colesterol. Deși acest lucru nu are de obicei simptome timpurii, acesta poate ataca alte părți ale corpului, inclusiv inima. Unul dintre simptomele pe care le-ai putea remarca este greața.  

Mai multe articole despre:
sare consum sare