MENIU

Ce se întâmplă în organism dacă bei zilnic un pahar de suc de roşii, timp de două luni

Ce se întâmplă în organism dacă bei zilnic un pahar de suc de roşii, timp de două luni

Roşiile sunt un aliment minune pentru sănătate, datorită bogăţiei de vitamine, microelemente şi substanţe antioxidante pe care le conţin. O echipă de savanţi de la Universitatea din Taiwan au desfăşurat un experiment pentru a analiza mai multe proprietăţile ale acestor legume. La cercetare au participat un grup de femei de vârste şi greutate diferite, cărora li s-a cerut să consume un pahar de suc de roşii în fiecare zi, timp de două luni.

Prima şi cea mai evidentă schimbare a fost pierderea în greutate, experţii subliniind că au fost eliminate depozitele adipoase, nu fluidele din corp. Şi asta, în condiţiile în care femeile, care au participat la experiment, nu au făcut alte schimbări în dietă şi continuau să practice exerciţiile fizice după aceleaşi program, de până la experiment.

Consumul de suc de roşii, în cantitate de 250 de ml pe zi, a avut un efect pozitiv şi asupra nivelului de colesterol din sânge. Comparând rezultatele analizelor efectuate înaintea experimentului şi după experiment, s-a constatat o scădere a valorilor în cazul tuturor femeilor participante.

Rezultatele studiului au depăşit aşteptările, roşiile oferind numeroase beneficii pentru sănătate. Un singur pahar de suc în fiecare zi întăreşte sistemul imunitar, previne bolile de inimă şi reduce riscul de cancer.

Sursa: unica.md

Mai multe articole despre:
sănătate roşii suc de roşii