Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci porumb fiert zilnic, timp de o lună
Află care sunt beneficiile pe care le are porumbul fiert asupra organismului!
Proprietatile porumbului sunt date de bogatia de vitamine (A, B1, B5, C, E), minerale (magneziu, mangan, fosfor, potasiu) si mai ales de fibre si vitamina B9 (acid folic), una din cele mai importante vitamine in sarcina: 100 de grame de porumb asigura 15% din necesarul zilnic de acid folic.
Porumbul este atat de special si datorita antioxidantilor pe care ii contine, printre care si luteina! Porumbul este una dintre cele mai vechi cereale din lume. Are peste 7.000 de ani vechime. Este, alaturi de grau, cea mai cultivata cereala la nivel mondial. Se afla, alaturi de alte cereale, la baza piramidei unei alimentatii sanatoase si este apreciat pentru multiple virtuti prin care ajuta organismul: regleaza tranzitul, are efect diuretic, scade nivelul colesterolului si reduce riscul de atac de cord.
Porumbul fiert, cu putina sare, este foarte gustos. Mai mult, este si un medicament „de sezon“, iar bobitele moi si laptoase iti amintesc de copilarie.
Porumbul copt pe jar e prilej de „socializare“ in iesirile la iarba verde. E savuros si, prin coacere, isi pastreaza bine nutrientii si nivelul de fibre.
Popcornul este o gustare sanatoasa daca, in loc de unt, pui un strop de ulei de masline. Astfel, transformi o bomba calorica intr-un snack ideal in dieta.
Daca mananci porumb in fiecare zi vreme de o luna, iti cresti cu aproape 8% lungimea retelei de capilare. Efectul? Scapi de toxine si, prin urmare, si de greata, dureri de cap, oboseala, insomnie.