MENIU

Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la consumul de sucuri carbogazoase

Sursa foto: Pixabay

Stresul, dieta, lipsa exercițiilor și epuizarea mentală sunt factori care joacă un rol important în declinul sănătății umane, dar consumul crescut de zahăr ar putea fi, fără îndoială, unul dintre cei mai mari vinovați. Marile companii adaugă zahăr în multe preparate pentru a le da un gust mai bun.

Fie că este vorba de dressinguri de salată sau de unele legume conservate, pe etichetă vei vedea zahăr în cazul multor alimente. Iar zahărul produce dependență. Iată ce se întâmplă în organismul tău când renunți la consumul de suc!

Iată de ce ar trebui să renunți la consumul de sucuri carbogazoase!

1. Sănătatea inimii se va îmbunătăți

Un studiu realizat de Universitatea Harvard în 2012 a constatat că băuturile cu zahăr cresc riscul unei persoane de a dezvolta boli cronice de inimă. Un alt studiu din 2011 a constatat că băuturile zaharoase măresc tensiunea arterială. Scăderea consumului de suc la o băutură pe zi poate duce la îmbunătățirea tensiunii arteriale și a sănătății inimii, scrie eva.ro.

2. Creierul tău va funcționa mai bine

Deși mulți oameni aleg o băutură răcoritoare pentru un plus de energie și pentru a se descurca mai bine la birou sau la școală, consecințele consumului ridicat de zahăr depășesc avantajele. Un studiu a constatat că un consum de zahăr regulat pe parcursul a mai multor ani ar putea duce la probleme de învățare și probleme cu memoria.

Oamenii de știință au investigat un mecanism potențial prin care o dietă bogată în grăsimi saturate și zahăr rafinat poate influența structura și funcția creierului. Atunci când animalele au urmat o dietă bogată în zahăr, acestea au avut cantități scăzute de substanțe chimice care stimulează capacitatea de a învăța și memoria. Alte studii au găsit o legătură între consumul de băuturi zaharoase și un risc crescut al bolii Alzheimer sau al altor tipuri de demență. 

3. Zâmbetul tău va fi mai strălucitor

Consumul de suc poate duce adesea la pete pe dinți și alte probleme dentare. În unele cazuri, consumul ridicat de suc poate deteriora dinții la fel de mult precum consumul de metamfetamină, potrivit unui studiu din 2013.

În cadrul studiului, cercetătorii au descoperit că o femeie care a băut 2 litri de suc pe zi, timp de trei până la cinci ani, a avut o eroziune similară a dinților ca dependenții de cocaină și metamfetamină. Acidul citric din suc cauzează eroziunea smalțului dinților, care poate duce la îngălbenirea dinților. Deci renunțarea la suc te poate ajuta să ai un zâmbet mai strălucitor și o sănătate orală mai bună.

4. Vei avea oase mai puternice

Evitarea sucului te poate ajuta să ai oase mai puternice și să scapi de riscul de apariție a osteoporozei. Culoarea închisă a unor sucuri este dată de un fosfor creat artificial, care poate determina eliminarea calciului din oasele tale. Înlocuirea sucurilor zaharoase cu băuturi naturale, cum ar fi ceaiul sau apa, te va ajuta să îți protejezi sănătatea oaselor.

5. Rinichii tăi vor începe să se vindece

Studiile au arătat că un consum ridicat de suc poate provoca boli renale și chiar insuficiență renală. Sucurile dietetice nu sunt mai bune.

Cercetătorii din cadrul Nurses’ Health Study au descoperit că femeile care consumă multe sucuri dietetice au probleme cu funcția rinichilor în comparație cu femeile care evită sucurile.

6. Poți slăbi

Sucurile conțin multe calorii goale. Unele conțin până la 700 de astfel de calorii, care nu îți vor satisface pofta de mâncare, deoarece nu au valoare nutritivă. Potrivit experților, eliminarea unui suc cu zahăr din dieta ta în fiecare zi te-ar putea ajuta să eviți 200.000 de calorii sau aproximativ 27 de kilograme într-un an. Dacă vrei să slăbești, eliminarea sucurilor zaharoase te poate ajuta să îți atingi obiectivele mai repede.

Mai multe articole despre:
sucuri carbogazoase