MENIU

Ce se întâmplă, de fapt, în corpul tău dacă mănânci pepenele verde cu tot cu sâmburi

Mai toți aruncăm sâmburii de la pepenele verde. Și totuși, nutriționiștii ne atenționează că ar trebui să îi păstrăm deoarece au numeroase beneficii pentru sănătate.

Semințele de pepene conțin numeroase fibre, minerale, proteine și găsimi sănătoase. O sută de grame de semințe de pepene verde conțin 515 mg de magneziu, aproximativ 10 grame de zinc, 28 de grame de proteine și aproape 50 de grame de grăsimi.

Consumul de semințe de pepene verde ajută la menținerea masei musculare și reglează nivelul colesterolui din sânge.

De asemenea, semințele de pepene verde, datorită conținutului crescut de magneziu și zinc, ajută la buna funcționare a sistemului nervos și întăresc sistemul imunitar, protejând organismul de infecții.

Fructul de sezon care face minuni pentru rinichi. Este ieftin, delicios, și are efecte similare cu cafeaua

Aceste semințe minune au grijă și de silueta ta. Ele previn tulburările digestive, constipația, dar și balonarea. Semințele de pepene verde sunt, totodată, foarte sățioase, așa că te vor ajuta să scapi mai ușor de kilogramele în plus.

Proteinele din semințele de pepene verde conțin aminoacizi esențiali, printre care cei mai importanți sunt: arginina, care are capacitatea de a regla tensiunea arterială, triptofan, care ajută la reglarea secreției de melatonină, hormon care ajută la inducerea somnului, acid glutamic și lizină.

Dacă suferi de aceste boli, consumul de pepene roșu poate fi fatal. Cine nu trebuie să guste din îndrăgitul fruct?

Mai multe articole despre:
pepene verde seminte pepene seminte pepene verde