MENIU

Ce se întâmplă dacă pui un săpun sub cearșaf înainte de culcare. Efectul e miraculos

Sapun sub cearsaf

Medicii te sfătuiesc să pui un săpun sub cearșaf ca să scapi de crampele nocturne!

Potrivit marturiilor, peste 42% dintre persoanele care au testat aceasta metoda s-au bucurat de rezultate pozitive! Mai mult, se pare ca nu are importanta ce marca de sapun folosesti...

Medicii nu au identificat inca modul de actiune al acestei metode, dar se speculeaza ca efectele benefice s-ar datora ionilor de magneziu emanati de sapun, potrivit Secretele.com.

Sindromul picioarelor nelinistite si crampele nocturne genereaza simptome dureroase si disconfort accentuat care pot intarzia sau tulbura somnul de noapte. Acest sindrom este de fapt o boala neurologica manifestata prin spasme musculare dureroase si tensionarea musculaturii pe perioadele de repaos.

Desi in prezent nu se cunosc cu exactitate cauzele sindromului, factorii favorizanti includ folosirea de anumite substante medicamentoase, sarcina, insuficienta renala, diabetul si consumul de alcool.
 
Crampele musculare dureroase nocturne la nivelul membrelor inferioare se manifesta de regula inainte de adormire si, spre deosebire de sindromul picioarelor nelinistite, in acest caz miscarea membrelor nu alina durerea, ci o amplifica.
 
In majoritatea cazurilor, crampele membrelor inferioare se datoreaza deshidratarii, deficientelor de minerale si vitamine si, nu in ultimul rand, suprasolicitarii musculaturii.
Mai multe articole despre:
sănătate săpun