MENIU

Ce se întâmplă dacă pui două lâmâi în cuptor și le lași acolo peste noapte

Foto arhivă

Deși, cea mai bună opțiune de a aerisi casă este să deschizi ferestrele, totuși există situații când ai preferă să mai ai o alternativă. 

O fereastră deschisă creează, adesea, probleme cu muștele, țânțarii și alte insecte pe care ai vrea să îi țîi departe de casă. Unii oameni pornesc aparatul de aer condiționat deși nu este o alegere prea sănătoasă.

Însă folosirea lui necorespunzătoare poate genera probleme. Adică, nu este suficient să instalezi aparatul și apoi să-l pornești. Trebuie curățat regulat, tratat împotriva fungilor și bacteriilor și înlocuite filtrele. Adică, este indicat să fie curățat la fiecare două săptămâni de utilizare și schimbate filtrele periodic. În caz contrar, apă condensată din aparatul de aer condiționat va atrage fungi și bacterii.

 

În plus, aerul condiționat usucă pielea, cauzează reacții alergice, tușe, iritații ale gâtului, mâncărimi și poate chiar slabi sistemul imunitar. Dacă, așadar, nu cureți periodic aparatul cel mai bine este să eviți utilizarea lui zilnică. Așa că mai bine ai deschide ferestrele. Cu poți ține musafirii nedoriți afară din casă? Tot ce-ți trebuie este o lămâie și un cuptor.

Pune două jumătăți ale unei lămâi într-un cuptor

Înainte de a merge la culcare, ia o lămâie, taie în două și pune jumătățile într-o tavă în cuptor. Apoi, peste noapte, nu închide ușa aparatului.

A două zi, după ce te-ai trezit, mergi în bucătărie și închide ușa cuptorului. Apoi, da-i drumul și lasă-l să funcționeze la o temperatura scăzută. După, oprește-l și deschide din nou ușa. În curând, întreagă casă va miroși a citrice și nu vei găsi niciun picior de insectă enervantă.

SURSA

 
Mai multe articole despre:
lamai cuptor citrice cuptor insecte