MENIU

Ce se întâmplă dacă nu consumi alcool în prima lună a anului. Efectele sunt neașteptate!

”Dry January” sau ”Ianuarie pe uscat” sunt doar câteva denumiri ale renunțării la alcool pe parcursul primei luni din an. Acest tip de detoxifiere este adoptat de numeroase persoane care au întrecut măsura în timpul sărbătorilor de iarnă.

În Marea Britanie, peste 850 de bărbați și de femei au participat la cercetarea prin care oamenii de știință au vrut să identifice implicațiile asupra corpului uman ale abstinenței de alcool pe o perioadă de 31 de zile.

Rezultatele au fost uimitoare. În primul rând, doar 64% dintre participanți au reușit să se țină de ea până la capăt. În al doilea rând, după încheierea abstinenței de alcool în ianuarie, pe următoarele șase luni s-a constatat un consum de alcool mai redus la participanții la studiu, potrivit lyla.ro.

În ultimul rând, renunțatul la alcool a fost asociată cu o îmbunătățire a stării fizice. Astfel, s-a constatat o reducere a nivelului colesterolului, o ușoară tendință de slăbire, o îmbunătățire a calității somnului, dar și o mai bună recuperare a ficatului după excesele culinare.