MENIU

Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic un pumn de fistic

Este destul de greu să găseşti acele alimente care să fie în acelaşi timp şi sănătoase, şi gustoase. Fructele cu coajă conţin substanţe nutritive care ajută la digestie, dar sunt şi săţioase. De aceea e bine să mizezi pe ele în dietă zilnică. Iar fisticul se înscriu în această categorie şi pot fi considerate un răsfăţ sănătos.

Eşti surprins să afli că fisticul se numără printre cele mai sănătoase fructe cu coajă lemnoasă? Ei bine, beneficiile lui sunt numeroase.

Un pumn de fistic fără coajă – aproximativ 30 de grame – conţine doar 160 de calorii şi 6 grame de proteine, 13 grame de grăsimi sănătoase, dar şi calciu, fier şi magneziu. Potrivit specialiştilor în nutriţie de la Naţional Institutes of Health, aceeaşi cantitate îţi oferă 25% din doză zilnică de vitamina B6, cea care stimulează funcţionarea optimă a creierului şi ajută la stimularea sistemului imunitar.

Fisticul mai are şi rolul de a reduce nivelul colesterolului. Aceste fructe conţin L-arginină, un aminoacid care blochează formarea plăcii de aterom la nivelul arterelor. Acest aminoacid poate, de asemenea, să prevină formarea cheagurilor de sânge şi reduce riscul unui atac de cord.

Ţi-e foame? Sări peste gustările periculoase şi mănâncă un pumn de fistic. Fructele cu coajă sunt pline de fibre dietetice, care te ajută să te simţi satul, astfel încât să mănânci mai puţin, susţin specialiştii de la Clinică Mayo. Aşadar, e bine să ai mereu la îndemână o punguţă cu fistic, iar atunci când te răzbeşte foamea să o domoleşti cu aceste fructe delicioase.

Sursa: ele.ro.

Mai multe articole despre:
sistem imunitar magneziu fistic beneficii fistic