MENIU

Ce se întâmplă dacă bei în fiecare dimineaţă apă călduţă cu lămâie. Efectele sunt uimitoare

<p>Ce se &icirc;nt&acirc;mplă dacă bei &icirc;n fiecare dimineaţă apă călduţă cu lăm&acirc;ie. Efectele sunt uimitoare</p>

Lămâia este cunoscută datorită celor două mari proprietăţi pe care le posedă: este un agent antibacterian, ajutând la întărirea sistemului imunitar, şi conţine multă vitamina C, sucul unui fruct asigurând 50% din necesarul zilnic de vitamina C al unui adult. Când este digerată produce carbonat de potasiu, care contribuie la prevenirea hiperacidităţii gastrice, astfel încât consumul excesiv nu vă afectează mucoasa gastrică. Tocmai de aceea vă recomandăm o dietă specială pentru slăbit şi detoxificare, bazată pe consumul matinal de suc de lămâie.

Este foarte important să acordaţi o atenţie specială procedurilor de detoxificare a corpului, aceasta însemnând, de fapt, o purificare celulară. Deoarece retenţia de apă, circulaţia sangvină deficitară şi acumularea de toxine şi de reziduuri în corp duc la dereglarea organismului şi, implicit, la îngrăşarea subită, trebuie să urmaţi o cură care să favorizeze eliminarea de ficat a toxinelor. O dietă de şapte zile însoţită de consumul, în fiecare dimineaţă, de suc de lămâie, este perfectă pentru perioada dumneavoastră de detoxificare, întăreşte sistemul imunitar, iar absorbţia de vitamina C garantează o pierdere permanentă în greutate.

Începeţi fiecare zi a dietei cu un pahar cu apă călduţă în care aţi stors lămâie, pe care îl veţi bea pe stomacul gol şi continuaţi să vă hidrataţi din belşug până seara. Acest ritual vă va stimula sistemul digestiv şi va da un imbold motilităţii intestinale. Iată ce trebuie să mai mâncaţi:

Ziua 1
Mic dejun: un bol cu salată de fructe amestecate cu iaurt natural şi două linguri cu fulgi de ovăz, 300 ml lapte de soia sau lapte organic.
Gustare: opt migdale nesărate şi un pahar cu suc proaspăt de fructe diluat.
Prânz: supă de legume, două felii de pâine integrală şi salată cu puţină brânză.
Gustare: doi biscuiţi de ovăz cu o lingură de brânză de casă şi roşii cherry.
Cina: grătar de peşte sau pui stropit cu lămâie, dressing de ulei de măsline şi legume preparate la foc iute, servite cu o lingură cu seminţe de susan. Pentru desert: piersici coapte cu scorţişoară şi o băutură fierbinte din citrice.

Ziua 2
Mic dejun: un ou fiert cu două felii de pâine integrală prăjită, cu puţin unt şi o roşie la grătar, 300 ml lapte organic sau lapte de soia şi un măr.
Gustare: două caise proaspete sau uscate, o mână cu arahide nesărate şi suc de mere, creson şi lămâie.
Prânz: o lingură cu fasole roşie, năut şi fasole cannellini, amestecate cu o roşie, ardei verde şi dressing de lămâie, o chiflă integrală şi o salată verde mare cu ceapă verde.
Gustare: un biscuit de ovăz cu brânză de casă slabă şi căpşuni.
Cina: mâncare de legume fierte şi o banană.

Ziua 3
Mic dejun: piure din două linguri cu fulgi de ovăz şi 300 ml lapte cu zmeură, căpşuni şi o nectarină.
Gustare: salată de fructe cu dressing de lămâie şi 300 ml lapte de soia sau lapte organic.
Prânz: salată caldă de fasole, o chiflă integrală cu puţin unt şi un iaurt natural.
Gustare: o linguriţă cu seminţe de floarea-soarelui şi o mână cu boabe de struguri.
Cina: un file de somon la cuptor cu dressing de suc de lămâie şi multe legume gătite la aburi.

Ziua 4
Mic dejun: milk shake de banane (amestecaţi la blender 300 ml de lapte organic, un iaurt natural, două banane mici şi o lingură cu stafide) şi două felii de pâine integrală prăjită cu puţin unt.
Gustare: o mână cu fructe uscate, nuci şi seminţe amestecate.
Prânz: un cartof în coajă şi o conservă mică de fasole boabe fără zahăr şi o salată mare cu puţină brânză rasă. La desert, o pară sau o piersică.
Gustare: legume tăiate beţişoare cu humus.
Cina: ardei umpluţi (amestecaţi patru linguri cu orez basmati fiert cu două linguri cu seminţe de pin şi ceapă verde tăiată mărunt, roşii cherry şi 60 g brânză feta). Tăiaţi pe lung un ardei, îndepărtaţi seminţele, umpleţi-l cu amestecul de orez, acoperiţi cu folie şi băgaţi-l la cuptor. Serviţi cu o porţie mare de legume fierte la aburi şi dressing de lămâie cu seminţe de mac.

Ziua 5
Mic dejun: o felie de pâine de secară cu un ou fiert tare, o roşie şi şapte căpşuni.
Pentru restul zilei aveţi posibilitatea să vă diversificaţi alimentaţia şi să vă alegeţi singuri meniul. Bineînţeles că liberul arbitru se referă doar la alimente integrale proaspete, care nu conţin niciun fel de aditivi de tipul coloranţilor artificiali sau al conservanţilor, şi nu la dulciuri sau grăsimi.

Ziua 6
Mic dejun: salată de fructe, un iaurt natural slab şi două linguri cu fulgi de ovăz.
Gustare: o mână cu nuci şi 300 ml lapte de soia.
Prânz: tartină cu castravete şi somon afumat şi un iaurt natural.
Gustare: o piersică, o mână cu boabe de struguri şi o mână cu seminţe de floarea-soarelui.
Cina: paste cu ton şi porumb dulce şi compot de fructe uscate.

Ziua 7
Mic dejun: cereale integrale cu fructe proaspete şi seminţe, lapte organic şi un pahar cu suc proaspăt de mere diluat.
Gustare: 300 ml lapte de soia sau organic şi o mână cu nuci şi seminţe amestecate.
Prânz: pizza vegetariană (tăiaţi în jumătate o baghetă de graham, puneţi deasupra roşii felii, ciuperci tăiate şi ardei verde, o lingură cu porumb dulce şi un bulgăre mic de mozzarella feliată şi băgaţi la cuptor).
Gustare: salată de fructe cu seminţe de floarea-soarelui.
Cina: rizotto şi desert din fructe roşii.

Sursa: doctorulzilei.ro

Mai multe articole despre:
dietă cură de slăbire apă cu lămâie