MENIU

Ce se întâmplă cu pensia lui Ion Țiriac după recalculare

Ce se întâmplă cu pensia lui Ion Țiriac după recalculare

Recalcularea pensiilor a produs foarte mult haos în România. Toți pensionarii așteaptă deciziile de recalculare, pentru a vedea cât vor încasa de acum înainte.

Ion Țiriac este unul dintre pensionarii de lux din România. Deși are o avere uriașă, Țiriac ar putea duce o viață de lux doar din pensia pe care o primește, scrie ziare.com. Până acum, el încasa lunar 12.000 de lei de la stat.Va rămâne cu această pensie și după recalculare, deoarece el nu a avut un stagiu complet, de 25 de ani.

„Rămân cei 1 milion și ceva de pensionari care vor avea aceeași pensie. Aceștia sunt cei care au avut un stagiu de cotizare mai mic de 25 de ani. Ei au beneficiat de indexarea de 13,8% de la începutul anului și vor continua să beneficieze, în fiecare an, de indexarea prevăzută de lege”, a spus oficialul Casei Naţionale de Pensii Publice.

Nu lăsa statul să te surpindă! Cum poți afla online VECHIMEA ÎN MUNCĂ: principalii pași de urmat

Ion Țiriac a fost, timp de 20 de ani, ofițer cu grad de colonel al Ministerului de Afaceri Interne. Din 1999 și până în prezent, el depune banii într-un cont de care nu s-a atins, unde a adunat peste 700.000 de euro. Dacă luăm în calcul și dobânzile, putem spune că Țiriac este aproape să fie milionar doar din pensie.

Mai multe articole despre:
ion tiriac pensie ion tiriac recalculare pensii