MENIU

Ce se întâmplă cu corpul tău când mănânci fistic în mod regulat. Care sunt efectele lui asupra organismului

Ce se întâmplă cu corpul tău când mănânci fistic în mod regulat. Care sunt efectele lui asupra organismului

Află ce se întâmplă cu corpul tău când mănânci fistic în mod constant. Fisticul este o gustare foarte populară datorită gustului său delicios. Este un aliment extrem de versatil și poate fi integrat ușor într-o varietate de mese și gustări.

Fisticul are o textură crocantă, iar sâmburii de fistic pot avea diferite culori, de la galben la nuanțe de verde. Îl poți cumpăra atât cu coajă, cât și fără, pre-prăjit sau sărat. Fisticul este bogat în substanțe nutritive, așadar poți obține beneficii impresionante dacă îl mănânci în mod regulat.

Ce se întâmplă cu corpul tău când mănânci fistic

Fisticul aduce un adaos nutritiv semnificativ dietei tale. Acesta este un element de bază al dietei mediteraneene, care a fost asociată cu multiple beneficii pentru sănătate pe termen lung.

Cum să folosești mersul pe jos pentru a slăbi după vârsta de 50 de ani. Care e secretul scăderii în greutate cu minimum de efort

Aceste nuci mici sunt alcătuite din 20% proteine și conțin un raport calorii-proteine mult mai mare decât cel al majorității nucilor. Aportul de proteine contribuie la senzația de sațietate și te poate ajuta să îți controlezi greutatea.

Fisticul conține, de asemenea, o cantitate mare de antioxidanți. Antioxidanții ajută la combaterea radicalilor liberi din organism care pot afecta celulele și ADN-ul. Fisticul este și o sursă bună de potasiu și grăsimi sănătoase mono și polinesaturate.

Cum poți curăța încălțămintea cu acest ingredient secret. Gospodinele îl au deja în bucătărie

Consumul de fistic poate avea caracteristici antioxidante și antiinflamatoare în organism. Acest tip de nucă conține toți cei nouă aminoacizi esențiali și este plină de fibre.

O porție de o cană de fistic, care reprezintă aproximativ 50 de sâmburi, are aproximativ 159 de calorii și:

  • 5,72 grame de proteine
  • 7,7 grame de carbohidrați
  • 12,85 grame de grăsimi
  • 3 grame de fibre

Citește continuarea aici

De ce recomandă specialiștii să consumi cafea în timpul verii. Care sunt beneficiile sale în sezonul cald

Mai multe articole despre:
fistic