MENIU

Ce se întâmplă cu banii tăi dacă nu îţi exprimi opţiunea între Pilonul I şi II de pensii

Românii care nu-și vor exprima opțiunea între Pilonul I şi Pilonul II de pensii vor fi automat trecuți la fondul public de pensii.

Ministrul Eugen Teodorovici a declarat, marți, că până la finalul lunii iunie, Ministerul Finanțelor Publice va prezenta „mecanismul la care noi, ca stat, ne-am gândit pentru a crea în piață o concurență reală, corectă", iar românii vor trebui să aleagă între Pilonul I și Pilonul II de pensii.

Ministrul a mai lăsat să se înțeleagă că românii care nu-și vor exprima opțiunea vor fi automat trecuți la Pilonul I de pensii.

Românii vor avea posibilitatea să opteze între Pilonul I și Pilonul II de pensii, a arătat Eugen Teodorovici, fără a oferi alte detalii despre mecanismul la care lucrează Executivul din care face parte. „Nu vreau să mă antepronunț pentru că avem o discuție la nivelul Guvernului și vom ieși cu un pachet integrat și integral pe toate aceste măsuri", a declarat ministrul de Finanțe.

Șeful MFP a refuzat să dea prea multe detalii despre variantele discutate la Guvern, dar a lăsat a se înțelege că statul s-ar putea apuca să investească o parte din banii virați la Pilonul I, după modelul Pilonului II, potrivit digi24.ro.