MENIU

Ce se întâmplă atunci când e lună plină

Este știut faptul că luna plină influențează o mulțime de lucruri, însă știi cum influențează acest aspect organismul uman și nu numai?

Iată care sunt cele mai populare  lucruri care se pot întâmpla pe durata fascinantei luni pline!

1. Se nasc mai mulți bebeluși

Un studiu recent a arătat că forță gravitaționala a Lunii pline are legătură și cu declanșarea mai multor nașteri. Statisticile arată o rată mai mare de bebeluși care se nasc în preajma Superlunii pline. Este încă destul de inexplicabil, dar numerele nu mint!

2. Somnul se înrăutățește

Un studiu care a monitorizat activitatea creierului în timpul somnului a arătată că durează mai mult să adormi când e Luna plină decât în alte faze ale Lunii. Somnul este mai scurt și mai puțîn profund. Deși nu sunt multe explicații solide pentru acest fapt, reține că in caz de dificultate cu somnul, poți da vină pe Luna.

3. Stările umane se schimbă brusc

Cercetările au arătat faptul că gravitația Lunii este responsabilă și cu amestecul emoțiilor noastre. Persoanele instabile sau cele anxioase ori depresive au dificultăți când Luna este plină.

4. Recuperarea se accelerează

Un studiu a arătat că pacienții ce au trecut printr-o operație cardiacă s-au recuperat mai repede când operația a avut loc în preajma Lunii pline și au avut o rată mai mare de supraviețuiri.  În acest studiu, pacienții aceștia au putut părăsi spitalul cu patru zile mai devreme decât cei care au fost operați în alte faze ale Lunii.

5. Rata criminalității crește

Studii multiple au arătat că rată crimelor este mai mare în timpul Lunii pline. Poate fi din cauza că există mai multă lumina naturală de la Luna iar criminalilor le este mai ușor să vadă ce fac. Totuși, de unde să știm dacă forță gravitațională este cea care influențează creierele umane să acționeze în moduri ciudate sau nu ? Doar constatăm o evidență.

 

 

Mai multe articole despre:
lună influenţă luna plină