MENIU

Ce se ascunde în spatele ”șarjei amicale” dintre Cristina Tarcea și Florin Iordache

Florin Iordache

Președintele ÎCCJ Cristina Tarcea a avut o „șarjă amicală” cu deputatul PSD Florin Iordache după dezbaterea de la Curtea Constituțională.

„Am avut o șarjă amicală cu fostul coleg Iordache. Îl întrebam dacă un membru al familiei dânsului, când era membru al Secției penale era specializat sau nu era specializat în fapte de corupție, dar era o șarjă amicală, fără nicio legătură cu declarația oficială”, a spus Tarcea după dezbaterea la CCR.

Cristina Tarcea s-ar fi referit la soția lui Florin Iordache, Magdalena Iordache, care a fost judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie și s-a pensionat în anul 2015 la vârsta de 47 de ani.

În 2015, anul în care soţia lui Florin Iordache s-a pensionat, presa scria despre judecătoarea Magdalena Iordache că a preferat să plece decât să judece un caz celebru coordonat de DNA.

Magdalena Iordache avea 20 de ani de muncă la Judecătoria Caracal şi abia ajunsese la Înalta Curte când i-a fost repartizat dosarul în Alina Bica, fosta şefă DIICOT, era acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu. Presa a scris atunci că acesta ar fi fost adevăratul motiv pentru care soţia lui Iordache, care atunci era deputat PSD de Olt, a ales să se pensioneze.

Înainte de această afirmați, Iordache i s-a adresat direct șefei ÎCCJ spunându-i: ”Eu vă doresc succes, sper să respectați legea”.

Acum se decide soarta lui Liviu Dragnea. Contre între Tarcea și Iordache la CCR

Mai multe articole despre:
florin iordache cristina tarcea sarja amicala