MENIU

Ce să pui în supă ca să rămână limpede și aurie. Secrete din bucătăria bunicilor

Ce să pui în supă ca să rămână limpede și aurie. Secrete din bucătăria bunicilor, pe care trebuie să le cunoască toate gospodinele. Iată câteva trucuri care te vor ajuta în multe situații, dacă ești o bună gospodină.

Ce să pui în supă să rămână limpede

  • Supa de carne devine aurie, dacă se adaugă câteva coji curate de ceapă în ea, înainte de a da în clocot. De asemenea, supa din carne congelată va deveni mai limpede, dacă veți adăuga în ea cojile de la două ouă, spălate bine în prealabil. Supele prea tulburi pot deveni limpezi și dacă adăugați în ele un albuș bătut spumă. Însă, după 15 minute se strecoară supa printr-o strecurătoare deasă.
  • Dacă ați adăugat prea multă sare în supă, puteți pune câteva felii de cartofi cruzi curățați. Aceștia vor absorbi din surplusul de sare pe care îl conține supa.
  • Ciorbele afumate își recapătă gustul dacă veți adăuga în ele un cartof crud ras.

Ce se întâmplă în organism când ai deficit de vitamina B. De ce este esențial pentru sănătate complexul B

Trucuri în bucătărie

  • Răcirea rapidă a unei mâncări fierbinți se face prin adăugarea vasului cu mâncare în apă rece în care ați pus un pumn de sare.
  • Vechimea ouălor poate fi controlată prin introducerea acestora într-o soluție salină, formată din 125 grame de sare la 1 litru de apă. Ouăle de o zi se vor duce la fund. Cele de 2 zile ating fundul, cele de 3 zile se mențin cam la jumătatea distanței dintre fund și suprafață. Iar cele mai vechi de o săptămână plutesc la suprafață.
  • Albușul de ou se bate mai repede și devine mai consistent, dacă veți adăuga câteva picături de zeamă de lămâie și o linguriță de zahăr pudră.
  • Ouăle puse la fiert nu se mai sparg dacă veți adăuga o farfurioară răsturnată pe fundul vasului în care le fierbeți. Dacă le adăugați în apă rece după fierbere se vor decoji foarte ușor.

Mai multe secrete în bucatarie pe sursa: Almanah Online

Mai multe articole despre:
supa mancare retete culinare sfaturi din bucatarie