MENIU

Ce să nu spui NICIODATĂ unei proaspete mămici. E interzis

Ce să nu spui NICIODATĂ unei proaspete mămici. E interzis

Mămică. Un simplu cuvânt. Dar care înseamnă atât de mult pentru femeile care au născut de curând, şi nu numai.     

O mămică care doar ce a născut are o mulţime de lucruri la care se gândeşte: "bebeluşul meu se hrăneşte suficient?", "doarme destul?", "are colici?" , "ia în greutate suficient?", "respiră noaptea?", "îl pot lăsa singur în cameră când doarme?", toate aceste întrebări fiind doar o parte a miilor pe care şi le pune o proaspătă mămică. 

Mămica nu ar trebui să îşi facă griji din cauza comentariilor nepoliticoase făcute de prieteni... "bine intenţionati" sau de alte mămici care, care au impresia că le ştiu pe toate.

Iată ce să nu spui NICIODATĂ unei mămici care a născut de curând: 

Ce este în neregulă cu copilul tău?

Nu îți place când oamenii îți scot în evidență defectele, nu? Anumiți copii prezintă semne din naștere sau alte caracteristici. Fă-i o favoare mamei sensibile și ignoră ceea ce este oricum evident.

Încă porți blugi de gravide?

Proaspetele mămici dezvoltă anumite complexe în ceea le privește kilogramele în plus rămase după naștere. Sunt conștiente că nu arată că nu manechin, dar nu au nevoie să audă tot felul de comentarii pe această tema.

Cum, îl alăptezi în public?

Sânii apar peste tot, în ziare și la televizor. Și atunci de ce au oamenii repulsie când văd că o femeie își hrănește copilul în public?

Ce nume ... interesant!

Am auzit mii de nume de copii, care mai de care mai năstrușnice și nepotrivite. Copilul nu este al tău, încearcă să nu te uiți de parcă ai gândi "ce a fost în capul tău?"

Copilul meu doarmea noaptea la vârstă asta

Fiecare copil are ritmul propriu, iar acest comentariu nu face că o mama privată de somn să se simtă mai bine.

Lasă copilul să plângă, își face plămânii puternici!

"Nu are inima de mamă", acea mamă care își lasă copilul să plângă! Își va lua copilul în brațe să-l alinte și să-l facă să-i trecă durerea. Absolut nerecomandată o astfel de remarcă!

Tot timpul plânge în halul asta?

Stă în firea bebelușului să plângă mai tot timpul. Este modul lui de a atrage atenția! Întreab-o asta doar dacă vrei să vezi o femeie în toată firea izbucnind în lacrimi.

 

Sursa

Mai multe articole despre:
bebeluş mămică bebe