Ce să NU faci niciodată după ce tastezi PIN-ul, la bancomat. Pericolul e uriaş!
Lumea în care trăim este plină de microbi, bacterii şi virusuri. Microbii pot fi transmişi şi prin intermediul banilor. De la bancomate sau tonomatele, fiecare leu transmis de la o persoană la alta conţine mostre din mediul în care provine pe care le transmite următoarei persoane, scrie Descopera.ro.
Printre lucrurile care se află pe bancnote sunt urme de ADN provenite de la animalele de companie, urme de droguri, bacterii şi viruşi ce provoacă boli. Descoperirea demonstrează că banii pot păstra dovezi ale activităţii umane lăsând în urmă ,,ecouri moleculare''.
Un studiu realizat asupra bancnotelor de dolari din New York a relevat că pe acestea se află bacteria comună Propionibacterium acnes, ce provoacă acnee, şi Streptococcus oralis, o bacterie ce se găseşte în mod normal în cavitatea bucală. Echipa de cercetători condusă de biologul Jane Carlton a descoperit urme de ADN de la animale domestice şi bacterii specifice asociate cu anumite mâncăruri.
Cert este că imediat ce folosim bancomatele trebuie să ne spălăm temeinic pe mâini, regulă valabilă, de altfel, și după ce umblăm cu bani.