MENIU

Ce sa mananci daca ai tensiunea mică. Alimentul care crește tensiunea arterială, de îndată ce l-ai consumat

Ce sa mananci daca ai tensiunea mică. Alimentul care crește tensiune arterială, de îndată ce l-ai consumat. Este la îndemâna oricui și pe lânga acest beneficiu mai are și altele. Iată despre ce este vorba.

Este vorba despre iaurtul cu sare. Aceasta combinația va ajuta la creșterea imediată a tensiunii arteriale, în situatia în care te confrunți cu astfel de probleme. 

Iată ce alte beneficii are iaurtul.

1. Menține o digestie sănătoasă

Iaurtul probiotic are rol în menținerea sănătății digestive. Iaurtul conține bacterii benefice pentru intestin. Culturile active din iaurtul probiotic ajută astfel la prevenirea problemelor gastro-intestinale, care produc constipația sau diareea.

2. Reduce riscul apariției diabetului de tip 2

Printre beneficiile iaurtului probiotic se numără și reducerea riscului apariției diabetului de tip 2. Cercetătorii au demonstrat că persoanele care sunt consumatoare constante de iaurt, dezvoltă un risc mai mic de apariție a diabetului de tip 2.

3. Reduce riscul cancerului colorectal asigurând o digestie sănătoasă

Conform unui studiu apărut în International Journal of Cancer, pro-bioticele din iaurt oferă protecție împotriva dezvoltării celulelor care produc cancerul de colon. Cercetătorii au descoperit că iaurtul are efect anti cancer și menține tractul digestiv sănătos.

4. Ajută la menținerea oaselor sănătoase

Consumul de iaurt vă ajută să vă mențineți oasele sănătoase. Calciul și vitamina D, pe care iaurtul le conține, joacă un rol important în menținerea unor oase sănătoase. Și, grație nutrienților pe care îi conține, ajută la reducerea riscului de apariție a osteoporozei.

Cele mai bune alimente pentru îmbunătățirea vederii. Sporesc acuitatea vizuală

Pentru a obține doza zilnică de calciu și vitamina D, este indicat să consumați câte un iaurt zilnic. Cu atât mai mult se recomandă femeilor aflate la menopauză, care sunt mult mai predispuse osteoporozei.

5. Ajută la pierderea în greutate

Consumul regulat de iaurt ajută la pierderea în greutate, susțin specialiștii, care au realizat un studiu în acest sens, la Universitatea Tennessee din SUA.

6 .Menține un sistem imunitar sănătos

Alte studii au demonstrat că un consum regulat de iaurt natural ajută la menținerea unui sistem imunitar sănătos, datorită bacteriilor benefice pe care le conține și care mențin sistemul digestiv curat, ajutând astfel ca organismul să lupte împotriva infecțiilor.

7. Reglează tensiunea scăzută

Cei care suferă de tensiune arterială mică trebuie să știe că un iaurt cu sare este ideal pentru reglarea acesteia și aducerea ei în limite normale. Așadar, dacă suferiți de această afecțiune, ori de câte ori vă simțiți rău din cauza tensiunii scăzute, un remediu imediat și la îndemână îl poate constitui iaurtul cu sare.

8. Reduce colesterolul rău

Iaurtul probiotic reduce nivelul de colesterol rău. Cercetătorii spun că un iaurt pe zi ajută la reducerea colesterolului și implicit a riscului de afecțiuni coronariene.

Planta care tratează bolile cardiace. Se recomandă și în cazul celor care suferă de tristețe. Este supranumită "planta supremă pentru inimă"

9. Poate trata dureri cronice

Probioticele ajută la menținerea unei stări emoționale sănătoase și reduce senzația de anxietate. De asemenea, consumul de iaurt este benefic pentru cei care suferă de boli precum Alzheimer și Parkinson, conform aceleași surse.

Ce deficit are organismul când ai stări de nervozitate. Mineralul indispensabil pentru a calma nervii

 

 

Mai multe articole despre:
tensiune mancare alimente