MENIU

Ce să îl întrebi pe recrutor: Întrebări pe care trebuie să le pui la interviul de angajare

<p>Interviu de angajare</p>

Aspectul cel mai important in lucrul cu o agentie de recrutare este economia de timp si energie. Nu trebuie sa iti mai cauti tu loc de munca. Pentru a te asigura, insa, ca pozitiile pentru care vei fi chemat la discutii sunt cele care te intereseaza cu adevarat, adreseaza-le agentilor de recrutare cateva intrebari, in urma carora veti avea amandoi beneficii, potrivit hipo.ro.

A mai lucrat cu acest client in trecut?

Orice candidat isi doreste sa lucreze cu agenti de recrutare care nu doar trimit CV-ul lor catre client, ci ii prezinta acestuia pe larg evolutia profesionala si aspiratiile in cariera. Daca un agent de recrutare a mai lucrat in trecut cu acel client, acesta va sti cum sa prezinte CV-ul tau si cum sa il convinga pe acesta sa te cheme cel putin la un interviu. Cei care au relatii profesionale de lunga durata cu clientul, vor sti sa ii sugereze acestuia candidatii potriviti, astfel ca CV-ul tau va fi pe maini bune.

Acest lucru nu inseamna, insa, ca daca agentul tau de recrutare este la primul contact profesional cu clientul, acesta nu te va sustine in demersul tau profesional, ci doar ca ii va fi mai dificil sa stabileasca o strategie de abordare.

Este acest job parte a unui proces de completare a echipei sau un post nou creat?

Pentru a-ti face o mai buna idee despre mediul de lucru si despre directia in care se indreapta compania, poti sa intrebi recruiterul daca acesta este sau nu un job nou creat. In cazul unui raspuns negativ, ar fi indicat sa incerci sa afli mai multe despre echipa si manager, pentru a vedea daca merita sau nu sa mergi la interviu.

De cat timp este deschisa pozitia? Cand a demarat recruiterul procesul de recrutare pentru acest job?

Anumite companii apeleaza la ajutorul unei agentii de recrutare ca ultima solutie intr-un proces de recrutare dificil. Daca o anumita pozitie este deja deschisa de 6 luni, iar recruiterul tau cauta candidati de 3 luni, exista mari sansa sa fie ceva in neregula cu acesta. Acesta nu va fi jobul ideal pentru tine!

De cat timp lucreaza ca recruiter?

Persoanele care au o experienta mai mare in recrutare, au relatii mult mai bune cu clientii si au, de asemenea, mai multe contacte. In principal, acestia te vor putea ajuta mai usor sa iti gasesti un loc de munca. Pe de alta parte, recruiterii cu mai putina experienta iti vor acorda o atentie sporita si vor incerca sa invete si sa tina pasul cu dorintele si asteptarile tale.

Mai multe articole despre:
întrebări recrutare CV