MENIU

Ce să faci înainte de culcare ca să nu te trezeşti cu respiraţia urât mirositoare

Ce să faci înainte de culcare ca să nu te trezeşti cu respiraţia urât mirositoare

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să te trezeşti dimineaţa cu o respiraţie grea, urât mirositoare, care parcă te obligă să mergi cât mai repede la baie pentru a te spăla pe dinţi? Aproape că nu există persoană care să nu se fi confruntat cel puţin o dată în viaţă cu această problemă care, în termeni medicali, poartă denumirea de „halitoză”.

Halitoza poate apărea din mai multe cauze, principalul factor care determină această afecţiune fiind o igienă orală precară. Faptul că nu ne spălăm corect pe dinţi dimineaţa, seara, înainte de culcare, şi după fiecare masă determină o respiraţie urât mirositoare. Însă nu te gândi că doar periajul incorect poate cauza halitoza. Ingerarea unor alimente cu miros puternic, precum ceapă sau usturoi, fumatul și consumul de băuturi alcoolice se numără, de asemenea, printre principalele cauze ale respiraţiei urât mirositoare.  

Ce să faci înainte de culcare ca să nu te trezeşti cu respiraţia urât mirositoare

Curăţă-ţi corect dinţii!
Cariile, placa bacteriană şi respiraţia urât mirositoare apar, de cele mai multe ori, din cauza unui periaj incorect. Este important să ne spălăm pe dinţi dimineaţa, imediat cum ne trezim, şi seara, înainte de culcare, dar şi după fiecare masă, dacă este posibil. Curață-ţi dinţii pornind de la gingie spre vârf şi alege o pastă de dinţi cu fluor, care omoară bacteriile şi înlătură eficient placa. Atenţie, un periaj eficient nu este sinonim cu un periaj agresiv, care poate traumatiza gingiile, provocând inflamaţii!

Nu uita să-ţi periezi şi limba, întrucât pe suprafaţa sa îşi fac loc bacterii şi microorganisme care, pe lângă halitoză, pot cauza şi alte afecţiuni dentare. Profită de ocazie şi înlocuieşte-ţi periuţa de dinţi obişnuită cu una care este prevăzută cu o suprafaţă uşor abrazivă, destinată curăţării limbii.

Foloseşte apă de gură!
După periajul dinţilor şi curăţarea limbii, este de preferat să foloseşti şi apă de gură. Aceasta are rol dezinfectant şi pătrunde în locuri unde periuţa de dinţi nu poate ajunge. În locul apei de gură din comerţ, foarte eficiente sunt şi ceaiurile din plante, care reduc inflamatiile şi dezinfectează la fel de bine cavitatea bucală. Ceaiul de pelin și cel de salvie sunt recunoscute pentru proprietăţile lor antibacteriene!

Citeşte mai mult pe divahair.ro

Mai multe articole despre:
miros gură miros gură