MENIU

Ce s-a întâmplat cu hotelul lui Patriciu din Baden-Baden?

Hotelul lui Dinu Patriciu din Baden-Baden a dispărut odată cu mare parte din avere

Cel mai cunoscut liberal și cel mai bogat român la un moment dat a investit mult în imobiliare, foarte mult în Europa și Marea Britanie, scrie EVZ.ro.

În anul 2009, Dinu Patriciu era acţionarul majoritar al fondului de investiţii Deusche Land, cu un portofoliu alcătuit din spaţii comerciale, de birouri dar şi hoteluri din Germania. „Perla coroanei” era clădirea principală, ridicată în 1892, în care func ţionează hotelul Europäischer Hof din renumita staţiune Baden-Baden.

Întregul imobil este declarat monument istoric, iar hotelul cu 128 de camere era cotat la 5 stele, la data achiziționării de către Patriciu.

În 2010, Patriciu povestea că a investit în renovarea hotelului din Baden-Baden suma de 25 de milioane de euro. Lucrările trebuiau finalizate în 2015.

Dinu Patriciu avea, însă, să traverseze o criză financiară profundă începând cu sfârșitul anului 2011, să se îmbolnăvească grav și, în august 2014, să se stingă într-o clinică din Londra.

Nici în ziua de azi, după dispute aprinse în instanțele din România între moș tenitori (soția cu care se afla în divorț și copii), nu se știe ce s-a ales de hotelul de lux din Germania. A fost el vândut, așa cum se vehicula cu puțin timp înainte de moartea sa?

Mai mult pe EVZ.ro

Mai multe articole despre:
Dinu Patrciu Baden-Baden