MENIU

"Ce rușine pentru România". Ponta a dat cărțile pe față după eșecul Rovanei Plumb

<p>Victor Ponta</p>

Fostul premier pesedist Victor Ponta, actual lider al formațiunii Pro România, a reacționat imediat după anunțul privind respingerea Rovanei Plumb la Comisia juridică a Parlamentului european.

Ponta a scris un mesaj în limba engleză pe contul său de Twitter, rețeaua de socializare care are un impact mai puternic în țările din vestul Europei decât la noi.

"Ce rușine pentru România (what a shame for Romania)", a notat Victor Ponta.

Rovana Plumb a fost chemată la o audiere excepțională în Parlamentul European, după ce nu a reușit să convingă Comisia Juridică în privința corectitudinii declarației de avere.

Audierea, care a avut loc joi, a fost un eșec: Comisia Juridică a decis să respingă candidatura lui Plumb pentru postul de comisar european pentru Transporturi. Cel mai probabil, România trebuie acum să facă o nouă nominalizare.

"JURI: Plumb nu ar trebui să ajungă la audierile de specialitate. Vot secret: 15-, 6+, 2 abțineri. Acum se dezbate care sunt pașii următori / Ce rușine pentru România!", a scris Ponta pe Twitter.

Candidatura Rovanei Plumb pentru Comisia UE, respinsă în Parlamentul European. Ce urmează

Comisia Juridică din Parlamentul European a respins candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru Transporturi, din cauza problemelor din declarația de avere.

Plumb a primit verdictul după o audiere excepțională la care a participat, joi, după ce argumentele sale, transmise inițial în scris, nu i-au convins pe europarlamentari.

Mai multe articole despre:
Victor Ponta Rovana Plumb