MENIU

Ce regim alimentar are regina Elisabeta a IIa

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii împlinește, în acest an, 92 de ani. În timpul domniei sale s-au schimbat multe lucruri în lume, dar preferințele alimentare au rămas aproape la fel, potrivit fostului său bucătar-șef. Dovadă stă sănătatea de fier pe care o are! Iată în ce constă dieta Reginei Elisabeta.

Regina își începe ziua bând o ceașcă de ceai negru proaspăt preparat, fără zahăr, și câțiva biscuiți. Apoi micul dejun tipic al Reginei include fructe și cereale. Ea mănâncă, uneori, pâine prăjită cu gem sau marmeladă și, în ocazii foarte speciale, ou cu somon afumat și niște trufe. Înainte de prânz, aceasta consumă un cocktail. De asemenea, prânzul conține, de obicei, pește la grătar pe un pat de spanac sau de dovlecei ori pui la grătar cu o salată.

Conform celor spuse de fostul său bucătar-șef, Regina evită alimentele care conțin amidon, astfel că în meniu nu există paste, orez sau cartofi.

Ceaiul de după-amiază vine adesea cu o felie de tort din foi de miere și cremă de iaurt, precum și cu prăjitură cu biscuiți și ciocolată, pe care Majestatea sa o adoră. Ingredientele cele mai des folosite în prepararea lor sunt: castravetele, somonul afumat, oul fiert, șunca, muștarul, pe o singură felie de pâine. De asemenea, sunt zile în care Regina mănâncă felii mici de pâine cu unt și gem.

Regina Elisabeta a II-a preferă la cină carnea de pasăre de curte. Preferată este friptura, servită cu sos de ciuperci și smântână. Principalul fel de mâncare este urmat de căpșuni sau piersici, cultivate în serele sale.

Unele surse afirmă că regina Elizabeth al II-lea își termină ziua cu un pahar de șampanie. Această șampanie este probabil aleasă dintre cele opt mărci cărora li s-au acordat împuternici regale. Împuternicirile regale indică faptul că produsele sunt livrate exclusiv unui membru al familiei regale.

Conform clickpentrufemei.ro, fostul bucătar-șef regal menționează că regina iubește ciocolata și chiar ea o numește ”dependență”. Tipul ei preferat de ciocolată este cea neagră, cu un conținut maxim de cacao.