MENIU

Ce putem învăța după tragedia din Colectiv. ”Românii trebuie știe să acorde primul ajutor”

Ce putem să învăţăm ca naţie după tragedia de la Colectiv? Medicii de pe Ambulanţă spun că românii au nevoie să se instruiască mai mult în acordarea primului ajutor în situaţii de urgenţă precum stopul cardiac sau starea comatoasă. Fresh Refresh s-a informat pentru noi!

Serviciul de Ambulanţă organizează periodic cursuri pentru resucitarea victimelor. Sunt cunoscute drept cursuri BLS, acronim din engleza pentru basic life suport: suport vital.

La noi, acest gen de cursuri sunt urmate, în special, de anume categorii profesionale precum angajaţii Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă, pompierii, angajaţii 112, cei ai poliţiei, ai Ambulanţei, după cum ne-au declarat medicii specializaţi. Din fericire, sunt şi tineri care merg la cursuri sau care fac voluntariat. Dar chiar şi aşa încă avem nevoie să învăţăm să salvăm vieţi, ne atrag atenţia cadrele medicale!

Medicii ne reamintesc că este bine să urmăm cusuri de prim ajutor ca să putem parcurge cu toţii aceşti paşi pentru salvarea unei persoane în situaţii de urgență.