MENIU

Ce produs să nu pui în bagaje, ca să nu ai probleme în aeroport. Poate fi confundat de scannere cu explozibil

Ce produs să nu pui in bagaje, ca să nu ai probleme în aeroport

Odată cu venirea sezonului estival, călătoriile sunt în toi. Cu toate acestea, pentru a evita problemele și complicațiile în cazul călătoriilor cu avionul, este important să avem grijă la ceea ce punem în bagaje. Un anume produs, deși banal și inofensiv, poate fi da peste cap scannerele de securitate care au tendința să confunde acest produs cu un material explozibil, ceea ce poate duce la probleme mari pe aeroport.

Oricine își înregistrează bagajele la aeroport este întotdeauna întrebat dacă are în valiză powerbanks, țigări electronice sau brichete. Acest lucru se datorează faptului că, din motive de securitate, ele nu sunt permise în bagajele înregistrate. Pe lângă acestea, există un produs care poate da bătăi de cap personalului de securitate: marțipanul ar putea fi confundat cu explozibili la înregistrarea bagajelor, potrivit unui angajat al unui aeroport irlandez.

„Nu puneți niciodată marțipan în bagaje. Are aceeași densitate ca și unii explozibili”, a spus un membru al personalului de la departamentul de manipulare a bagajelor de la aeroportul din Dublin pentru revista irlandeză RSVP Live. Dacă lucrurile nu merg bine, bagajul ar putea fi luat de la dumneavoastră și ați putea fi chemat la coborârea din avion pentru o percheziție a bagajelor.

Cum a ajuns un fermier român să primească zeci de milioane de euro de la stat. Tribunalul Vrancea a luat decizia

Aeroportul din Zurich recomandă, de asemenea, să nu folosiți marțipanul, mai scrie Heute. În cazul în care o substanță sau un obiect nu poate fi suficient de pătruns cu ajutorul razelor X, personalul aeroportului va efectua verificări suplimentare”, explică purtătoarea de cuvânt a presei, Bettina Kunz. Totuși, din motive de securitate, aeroportul nu oferă informații despre procedurile detaliate de detectare. „Nu recomandăm transportul de marțipan în valize pe aeroportul din Zurich”, explică Kunz.

Bettina Kunz recomandă tuturor călătorilor să urmeze instrucțiunile companiilor aeriene înainte de zbor. Dacă nu sunteți sigur cu privire la pregătirea bagajelor, puteți găsi, de asemenea, instrucțiuni de siguranță și o listă detaliată a tuturor obiectelor posibile pe site-ul aeroportului. Înainte de publicarea acestui articol, marțipanul și informația dacă sunt permise sau nu produsele de cofetărie nu erau incluse în listă. De atunci, acestea au fost adăugate pe listă.

Cea mai periculoasă plajă de pe litoralul românesc. Multe persoane au murit aici pentru că au ignorat avertismentele

Mai multe articole despre:
aeroport bagaje securitate martipan scannere