MENIU

Ce portofoliu va primi România în UE. Ciolacu dezvăluie ce a discutat cu Ursula von Der Leyen

Ciolacu portă discuții cu șefa CE pentru noile portofolii în UE. Foto/Guvern

Premierul spune că a avut discuții cu președinta Comisiei Europene care i-a spus că încă se poartă negocieri intense la Bruxelles pe portofolii. Ciolacu a lăsat să se înțeleagă că țara noastră ar primi un portofoliu pe domeniul social. 

Premierul Marcel Ciolacu a explicat că a discutat cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, iar România ar fi tentată să preia un portofoliu pe zona socială a Uniunii Europene, pentru că acesta va avea atribuții extinse față de ceea ce are în prezent.

 

”Este adevărat, există o amânare de o săptămână din cauza Slovaciei, am vorbit cu președinta Comisiei și acum să vedem.

Suntem în zona, ori luăm cu 2 direcții generale. E foarte importantă osatura fiecărui portofoliul. Cu adevărat, este tentant un portofoliu pe social mărit, cu locuințe sociale, cu două direcții generale, în care acel comisar este decident,  Este foarte tentant și un comisar care are atribuții în interiorul Comisiei. Președintele Comisiei Europene mi-a transmis faptul că îmi trimite toate informațiile pentru că este în curs de negociere în interiorul Comisiei. În momentul în care se vor finaliza aceste negocieri, cu siguanță veți fi primii care veți afla. ”, a spus Marcel Ciolacu.