MENIU

Ce pomeni electorale pregătește PSD în ajunul alegerilor europarlamentare

PSD pregătește noi pomeni electorale în ajunul alegerilor europarlamenare și prezidențiale. Prima dintre ele este majorarea salariului minim. Acesta va creşte cu 150 de lei în anul 2019, conform unui act normativ care urmează să fie elaborat de Guvern, a declarat preşedintele Confederaţiei Sindicale "Cartel Alfa", Bogdan Hossu.

" Salariul minim va creşte la anul cu 150 de lei. E prevăzut să crească cu 150 de lei brut, de acum până în 2022, când trebuie să ajungă la 2.500 de lei. ", a precizat el.

Bogdan Hossu a mai spus că punctul de referinţă urmează să fie corelat nu doar cu productivitatea, ci şi cu nivelul salariului mediu pe economie.

 "De asemenea, urmează să apară un alt act normativ în care împreună cu indemnizaţiile sau pensiile speciale să nu depăşească un anumit factor de multiplicare faţă de pensia minimă(...) Cumulul dintre pensia sau indemnizaţiile speciale împreună cu pilonul I, adică pensia contributivă, în cumul să nu depăşească o anumite valoare. Propunerea noastră a fost undeva de 10-12 ori faţă de pensia medie, ceea ce în 2021 ar însemna undeva până la 20.000 de lei", a mai spus Emil Hossu.
Mai multe articole despre:
PSD pomeni electorale alegerile parlamentare