MENIU

Ce păţeşti dacă îţi strângi prea tare cureaua! Efectele sunt crunte

Ce păţeşti dacă îţi strângi prea tare cureaua! Efectele sunt crunte

Dacă îţi strângi prea tare cureaua la pantaloni, efectele care apar pe timp lung în interiorul corpului tău sunt crunte!Cel puţin această este concluzia ăla care a ajuns o echipa de cercetători scoţieni după ce a realizat un experiment pe un grup de 30 de voluntari.

Jumătate dintre voluntari aveau o circumferinţa normală a taliei iar ceilalţi o circumferinţa peste medie însă niciunul nu suferea de reflux gastro-esofagian sau de hernie hiatala (poziţionare greşită a stomacului ce favorizează refluxul).

Pentru a ajunge la concluziile de speriat, fiecare dintre voluntari a înghiţit un dispozitiv care a prelezat substanţe gastrice, înainte şi după masă, iar voluntarii au purtat fie cureaua foarte strâns, fie lejeră.

Rezultatele experimentului sunt îngrijorătoare: astfel, în momentul în care cureaua a fost foarte strânsă, a fost determinată o deplasare a sfincterului aflat între partea inferioară a esofagului şi stomacului, ceea ce duce la reflux gastro-esofagian. Acest reflux duce la acele "arsuri" ale stomacului care perturbă digestia şi întregul aparat digestiv.

Continuarea pe lyla.ro

Mai multe articole despre:
talie curea