MENIU

Ce organ important ne atacă ronțăiala de seară

Ce organ important ne atacă ronțăiala de seară

Din când în când, în timp ce stăm seara la un film, se întâmplă să ”atacăm” o pungă cu chipsuri sau cu floricele de porumb fără să ne dăm seama cât de rău ne face această mică plăcere vinovată.

Conform studiilor realizate de cerecetătorii americani, gustarea la ceas de seară are efecte negative asupra funcțiilor creierului, în special asurpa memoriei.

Digerarea mâncării într-un moment în care ar trebui să dormim se pare că are un impact nociv asupra hipocampusului, acea parte din creier unde se formează amintirile. Oamenii de știință au testat această teorie pe șoarecii de laborator pe care i-au hrănit în perioada în care aceștia ar fi trebuit să doarmă. Ei au ajuns la concluzia că amintirile și memoria pe termen lung au fost afectate.

Ce se întâmplă dacă nu mănânci seara

Gustările de seară sunt extrem de toxice deoarece ridică nivelul de zahăr în sânge, ceea ce poate ducxe la diabet sau probleme cardiace.

Cercetătorii din cadrul Universității California din Los Angeles au efectuat următorul experiment pe cobai, animale nocturne care sunt obișnuite cu hrana de seară. Au făcute testele pe două grupuri de șoareci: unii care au fost hrăniți și seara, iar ceilalți doar pe timpul zilei. Ulterior au aplicat unde șoc ușoare asupra ambelor categorii. Grupul  care a fost hrănit pe timpul serii nu și-a amintit de acele șocuri, deoarece nu au arătat frica atunci când au fost recreate condițiile șocului, fără a fi afectați însă. Celălalt grup însă a demonstrat că se teme în același context.

Sursa: unica.ro

Mai multe articole despre:
gustare seara ronţăială