MENIU

Ce obiecte au fost găsite lângă liderul Hamas, Yahya Sinwar. Șeful teroriștilor mânca bomboane produse de Occidentul decadent

Ce obiecte au fost găsite lângă liderul Hamas, Yahya Sinwar. Foto: IDF

Forțele Armate Israeliene (IDF) au găsit sume considerabile de bani, acte de identitate și o varietate de arme în apropierea cadavrelor liderului Hamas ucis și a teroriștilor de rang înalt eliminați împreună cu acesta în timpul operațiunii de la Rafah, informează ynetnews.com.

Sume considerabile de bani, un card emis de Agenția Organizației Națiunilor Unite pentru Ajutorare și Lucrări în favoarea Refugiaților Palestinei (UNRWA) și diverse arme au fost găsite lângă cadavrele liderului Hamas, Yahya Sinwar, împreună cu alți teroriști de rang înalt, uciși în cartierul Tel Sultan din Rafah, conform informațiilor confirmate de IDF.

 De asemenea, printre documente și bani au fost descoperite și bomboane Mentos.

IDF a confirmat oficial uciderea lui Sinwar după ce corpul său a fost identificat: „Sinwar a orchestrat masacrul din 7 octombrie și și-a promovat ideologia criminală atât înainte, cât și în timpul războiului, făcându-l responsabil pentru uciderea și răpirea multor israelieni”.  

Conform IDF și Shin Bet, Sinwar s-a ascuns timp de un an printre civilii din Gaza, atât în suprafață, cât și în tunelurile Hamas. Numeroasele operațiuni desfășurate de IDF și Shin Bet în ultimul an, în special în săptămânile dinaintea morții sale, i-au restricționat mișcările, ceea ce a condus, în final, la eliminarea sa.

Analistul militar Ynet, Ron Ben-Yishai, a menționat că Shin Bet a insistat pentru continuarea operațiunilor în Tel Sultan, suspectând că liderii Hamas ar putea fi acolo, uneori chiar la suprafață. Un atac aerian anterior a vizat un tunel din zona unde se credea că se ascunde Sinwar, dar el nu a fost găsit acolo.

Leacul pe care războinicii din antichitate îl consumau pentru a se reface când veneau de la război. Se prepară din doar trei ingrediente și are peste 400 de substanțe nutritive

Corpurile teroriștilor au fost evaluate inițial cu ajutorul dronelor, din cauza riscurilor legate de explozibili. Unul dintre cadavre semăna cu cel al lui Sinwar, ceea ce i-a făcut pe soldați să bănuiască o posibilă eliminare accidentală a liderului Hamas.

Pentru a verifica identitatea lui Sinwar, soldații au realizat fotografii ale corpului, care au fost trimise la unitatea criminalistică a poliției. Potrivit informațiilor de pe Ynet, identitatea lui Sinwar a fost confirmată prin intermediul fișelor dentare, iar analiza amprentelor digitale a validat ulterior această identificare. Un alt indiciu important al prezenței lui Sinwar a fost identificarea unuia dintre teroriștii uciși, care era cunoscut ca fiind un colaborator apropiat al liderului Hamas.

Conform rapoartelor provenite din Gaza, ceilalți doi teroriști uciși erau garda de corp a lui Sinwar; unul dintre ei era profesor și lucra pentru UNRWA, iar celălalt ocupa o funcție de rang înalt în cadrul Biroului Național de Securitate al Hamas.

De asemenea, s-a descoperit ulterior că unul dintre teroriști era Muhammad Shabana, comandantul Brigăzii Rafah a Hamas.

Cum și-a găsit sfârșitul liderul Hamas. Filmul evenimentelor cu ultimele clipe din viața lui Yahya Sinwar

Mai multe articole despre: