MENIU

Ce nu ştiai despre busuioc - planta minune cu extrem de multe beneficii

Ce nu ştiai despre busuioc - planta minune cu extrem de multe beneficii

Busuiocul, "cea mai veche plantă", este una dintre cele mai versatile, aromate şi apreciate plante, atât în bucătărie dar şi în medicina naturistă. 

Iată 5 beneficii ale busuiocului:

1. Puternic anti-inflamator datorită uleiurilor esenţiale:

Eugenol, citronelol, linalool, citral, limonena şi terpineol, sunt doar câteva dintre uleiurile din busuioc. Efectul inhibator de enzime al eugenolului poate ajuta în cazul artritei reumatoide sau al afecţiunilor inflamatorii ale colonului.

2. Protejarea ADN-ului
Orientinul şi viceninarinul sunt doi flavonoizi hidrosolubili din busuioc, care ajută celulele albe sanguine să protejeze structurile celulare şi cromozomii de radiaţii, ca şi de deteriorările bazate pe oxigen.

3. Favorizează sănătatea cardiovasculară
Nivelul înalt de magneziu ajută muşchii şi vasele de sânge să se relaxeze, îmbunătăţind fluxul sanguin. Exerciţiul fizic este doar o parte a sănătăţii cardiovasculare.

4. Proprietati antibacteriene

Uleiurile din busuioc furnizează protecţie împotriva creşterii bacteriene nedorite, în mod similar uleiului de oregano. Busuiocul inhibă tulpinile de bacterii (Staphylococcus, Enterococcus si Pseudomonas) care sunt larg răspândite şi au dezvoltat rezistenţă la tratamentele cu antibiotice. 

5. Alcalinizează corpul
Ca toate verdeţurile, busuiocul furnizează minerale alcalinizatoare, pentru a contrabalansa dieta tipic acidă. Busuiocul este plin de fitonutrienţi, încât este considerat plantă medicinală în toate sistemele de tratare a sănătăţii.

Mai multe articole despre:
medicină Busuioc beneficii plantă minunte