MENIU

Ce mesaj a transmis președintele Klaus Iohannis, sâmbătă, 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educației

Ce mesaj a transmis președintele Klaus Iohannis, sâmbătă, 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educației. Totodată, președintele a acordat o serie de decrete de decorare pentru mai multe instituții de învățământ din țară.

Ce mesaj a transmis Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj de Ziua mondială a Educaţiei şi a semnat decretele de decorare a mai multor instituţii de învăţământ din ţară.

"De Ziua Mondială a Educaţiei pe care o sărbătorim astăzi, onorăm rolul esenţial al tuturor celor care sunt parte a procesului de învăţământ în ghidarea tinerilor noştri pe calea cunoaşterii şi a asumării valorilor pe care se construieşte o societate liberă, prosperă şi puternică. A te dedica formării unor întregi generaţii este una dintre cele mai frumoase vocaţii. Să îi preţuim, aşadar, pe cei care deschid minţi şi formează caractere, fiind ei înşişi modele de urmat elevilor pe care îi educă. La mulţi ani tuturor celor care au ales cariera didactică", a transmis Klaus Iohannis, conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Cu această ocazie, şeful statului a semnat o serie de decrete de decorare a unor instituţii de învăţământ din ţară.

Astfel, în semn de apreciere şi recunoştinţă pentru contribuţia dascălilor la dezvoltarea României prin educaţie, pentru profesionalismul şi dăruirea cu care s-au dedicat misiunii transformatoare a şcolii în viaţa elevului, dar şi a comunităţii, preocupându-se de continua îmbunătăţire a actului educaţional, preşedintele Klaus Iohannis a conferit mai multe Ordine de Merit mai multor instituții de învățâmânt din țară.

Pe final de mandat Iohannis a decorat liceul unde a predat el dar și pe cel la care predă soția sa

Sursa Agerpres

Mai multe articole despre:
iohannis ziua educației mesaj iohanis presedinte