MENIU

Ce meniu au sportivii de la Jocurile Olimpice 2024. Surpriza din farfurii, chiar în post

Cu Jocurile Olimpice apropiindu-se cu pași repezi, întreaga lume sportivă este în alertă, iar bucătarii nu fac excepție. Aceștia se pregătesc intens pentru evenimentul de anul acesta din Franța, punându-și toată măiestria și creativitatea în joc pentru a impresiona participanții și vizitatorii. Însă, anul acesta, Franța a făcut o alegere surprinzătoare care a stârnit reacții diverse - servirea unor mese bazate în proporție de 60% pe plante la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Meniul sportivilor de la Jocurile Olimpice din 2024

Chiar și într-o țară cu o reputație bogată în bucătăria tradițională, opțiunile pentru vegetarieni sunt adesea limitate. Decizia de a pune accentul pe plante a fost una îndrăzneață și neconvențională, însă a fost privită cu scepticism de către unii. 

„Oamenii au fost cu siguranță surprinși atunci când am propus pentru prima dată un meniu bazat 60% pe plante", remarcă Philipp Würz, șeful departamentului de mâncare și băuturi pentru Jocurile Olimpice.

Pe lângă aceasta, 80% din mâncarea servită la Jocurile Olimpice, atât sportivilor, cât și spectatorilor, va proveni din Franța, restul de 20% fiind destinat în mare parte pentru a satisface cererile speciale ale sportivilor.

Preparatul vedetă de la Jocurile Olimpice

Preparatul vedetă la Jocurile Olimpice, care a stârnit interesul lui Würz, este unul familiar multora, mai ales în rândul românilor și în timpul postului - falafelul. „Am locuit în Berlin, iar falafelul de la vânzătorii ambulanți este foarte răspândit acolo. Mă simt nostalgic să pot servi asta la Jocurile Olimpice", mărturisește el.

Într-un peisaj culinar dominat de preparate sofisticate și inovații gastronomice, falafelul va fi o prezență remarcabilă, aducând un gust familiar și un omagiu bucătăriilor tradiționale.