Ce investigații medicale trebuie să faci după infecția cu COVID-19
După infecția cu noul coronavirus, toți pacienții trebuie să urmeze o serie de investigații. Atât în cazurile ușoare, dar în special în cazurile moderate şi grave, s-a observat prezenţa unor afecţiuni pulmonare, care necesită monitorizare şi tratament de specialitate. Astfel că, pacienților le este indicat să își facă un CT pulmonar, relatează realitateamedicala.net.
Cele mai frecvente sechele identificate de medicii radiologi au fost bronşiectaziile (dilatarea bronhiilor şi leziunile fibrotice pulmonare), afecţiuni care predispun la complicaţii precum suprainfecţia bacteriană şi care pot conduce, în cele din urmă, la afectarea iremediabilă a activităţii pulmonare.
Astfel că, se recomandă pacienţilor recuperaţi după infecţia cu noul coronavirus să efectueze un screening pulmonar prin tomografie computerizată (CT) de înaltă rezoluţie, în vederea depistării sechelelor existente.
În cazul formelor uşoare-moderate, este indicată monitorizarea imagistică la 3 luni după vindecare, în timp ce în cazul formelor moderate-extinse, la 2 luni.
Mai multe articole despre: