MENIU

Ce înseamnă dacă ai limba crăpată. HARTA bolilor grave care se văd în oglindă

<p>Secretele limbii</p>

Medicina orientală a dezvoltat o întreagă ştiinţă a conexiunilor care există între organele corpului şi părţile limbii umane. Este suficient să îţi priveşti atent limba în oglindă ca să afli din timp de ce boli suferi.

Dacă îţi examinezi limba în faţa oglinzii, vei constata că aspectul ei se modifică de la o zi la alta, limba fiind un receptor foarte sensibil al schimbărilor care se petrec în organism.

„Limba este unul dintre puţinele organe accesibile inspecţiei directe. În funcţie de starea ei, de felul cum arată şi cum se simte persoana, noi facem o corelaţie, din care rezultă un diagnostic relativ simplu", spun specialiştii în medicină tradiţională chinezească.

Forma, culoarea şi aspectul limbii, corelate cu „harta" organismului nostru care se găseşte pe acest organ, le oferă medicilor suficiente informaţii pentru a putea vedea ce probleme de sănătate avem.

Toată lumea ştie că dacă limba este „încărcată" şi are pe suprafaţa ei un depozit albicios sau gălbui, înseamnă că avem probleme cu stomacul.

Însă dr. Liana Comşa, medic primar medicină generală, specialist în medicină tradiţională chinezească. spune că limba dă mai multe informaţii despre starea de sănătate a organismului. De exemplu. crăpăturile de pe limbă pot fi semn de boală.

- Dacă vârful limbii e foarte roşu, este vorba de o afecţiune a inimii

- O limbă uscată şi roşie arată o deshidratare a organismului

- Atunci când pe limbă este imprimată forma dinţilor înseamnă că pacientul se confruntă cu un deficit de energie a splinei şi, atunci, el poate avea diaree, senzaţie de frig şi o stare de oboseală cronică.

- O limbă cu crăpături indică deficite energetice, adică au anumite organe în suferinţă şi poţi să asociezi organul respectiv cu zona în care limba este crăpată.

- Colorit maroniu sau crăpături pe partea dreaptă la mijlocul limbii, indică probleme de sănătate ale ficatului.

- Afecţiuni ale rinichilor sunt reprezentate pe lateralele limbii, chiar la baza organului gustativ

HARTA limbii şi corespondenţele cu organele vitale, potrivit medicinii orientale:

Cunoscând această „hartă" şi semnificaţia modificărilor, poţi să observi ce organ este afectat. Limba este în legătură directă cu tubul digestiv, în mijlocul limbii fiind reprezentate stomacul şi pancreasul, în vârf - inima, iar în spate - rinichii. Ficatul şi vezica biliară se pot „vedea" pe lateralele limbii.

Diagnosticul de limbă se face de obicei dimineaţa, la prima oră, pe stomacul gol şi înainte ca pacientul să se spele pe dinţi, potrivit gandul.info. De asemenea, nu trebuie să fim nici sub tratament cu antibiotice, anticoncepţionale sau alte medicamente care pot modifica aspectul limbii şi, astfel, influenţează diagnosticul.

În mod normal, limba trebuie să aibă aspect de carne proaspătă, să fie suplă, cu o suprafaţă omogenă, de culoare roşu deschis, strălucitoare, fără amprente dentare, cu un depozit albicios în cantitate foarte subţire şi să fie umedă.

 

 

Mai multe articole despre:
limbă medicina orientala medicină chinezească