Ce fenomene astronomice fabuloase se pot vedea pe cer în anul 2024
Anul 2024 se anunță unul fascinant pentru iubitorii de astronomie și nu numai, deoarece pe cer vor avea loc fenomene fabuloase. Ochii noștri vor fi martorii unui spectacol cosmic remarcabil, unde constelațiile, planetele și alte minuni astronomice vor oferi o priveliște captivantă. Cu telescoape, binocluri sau chiar cu ochiul liber, ne vom putea bucura de aceste evenimente celeste care ne conectează cu misterul și frumusețea universului.
Super Lunile pline vor oferi imagini spectaculoase pe cer anul acesta. Pasionații vor avea parte de patru “Super Luni” pe care le pot admire. Una dintre aceste Super Luni va fi chiar o Super Lună Albastră, ce reprezintă un eveniment foarte rar.
De asemenea, vor avea loc două eclipse lunare, care vor putea fi observate fără a fi nevoie de echipament special. Fiecare Lună Plină va avea un nume specific, inspirat de cultura nativilor americani din America de Nord.
Antonia aruncă în aer stereotipurile: „Sunt plină de celulită acum”
Super Luna are loc atunci când Luna se află în punctul cel mai apropiat de Pământ, cunoscut sub numele de perigeu, și coincide cu faza de “vârf astronomic”. Un moment deosebit va fi reprezentat de o Super Lună Albastră, care este a treia Lună Plină ce are loc între echinocțiu și solstițiu, scrie Tabu.ro.
Prima Super Lună, Luna Sturgeon, va avea loc pe 19 august 2024, apoi Luna Recolte, pe 18 septembrie 2024, Luna Vânătorului, pe 17 octombrie 2024 și Luna Castorului, pe 15 noiembrie 2024.
Prima va fi o eclipsă penumbrală de Lună va avea loc în noaptea de 24 spre 25 martie, când Luna Vierme va trece prin umbra Pământului. Cea de-a doua eclipsă de Lună, care va avea loc în noaptea de 17 spre 18 septembrie și va coincide cu Super Luna Plină de recoltă și va da Lunii o nuanță ușor roșiatică, potrivit astronomy.com.
A fost descoperită ”Gena Poftei”, mutația care ne face să ne îngrășăm