MENIU

Ce faci dacă ți se cer bani pentru un sezlong care s-a stricat accidental pe plaja? Poți sună la Poliție, mai ales dacă nu și s-a dat BON FISCAL

Amenzi URIAȘE pentru șezlongurile puse chiar lângă mare - De ce se plâng turiștii și patronii teraselor

Nu este ceva neobișnuit pentru turiștii aflați pe litoralul românesc să fie avertizați de administratorii plajelor private că li se vor cere despăgubiri daca avariază șezlongurile sau umbrelele. Recent, Asociația pentru Protecția Consumatorilor a arătat atenția că astfel de "sancțiuni" au ajuns la sume sfidătoare, de sute sau chiar mii de lei, în condițiile în care legalitatea lor este discutabilă.

Potrivit unei anchete bugetul.ro, pe o plajă privată de pe litoral, avarierea unei măsuțe de plastic este "sancționată" cu 50 de lei, în cazul unii șezlong se cer 160 de lei, dar marea problemă este dacă strici umbrela. Ești pus să achiți o sancțiune de 1.200 de lei!



Din punct de vedere legal, nu există nicio justificare să vi se ceară o sumă care depășește decât contravaloarea bunului avariat. Chiar și așa, acesta solicitare ar trebui însoțită de dovezi clare și mai ales a unui bon fiscal.

Dacă cineva consideră că este nedreptățit într-o astfel de situație sau are probleme din cauza unor administratori prea zeloși în "recuperarea" sancțiunilor, sfatul este să sunați la 112 și să cereți ajutorul poliției.

Mai multe articole despre:
plata sezlong stricat scaun masa paja despagubiri politie