MENIU

Ce facem în weekend: de la muzică rock şi teatru, la filme în aer liber, stand up comedy şi concerte

E vineri şi cu toţii numărăm orele care au mai rămas până la terminarea programului şi aşteptăm cu nerăbdare să putem spune cu toată inima: E WEEKEND! Realitatea.net îţi prezintă cele mai interesante şi interactive evenimente care au loc la sfârşit de săptămână.

Unii aleg să-şi petreacă zilele libere la mare sau la munte, însă alţii decid să rămână în Bucureşti şi să se relaxeze şi au toate motivele să facă asta. În acest weekend, Capitala este asaltată de evenimente atractive şi interesante, pe gustul tuturor şi pentru orice vârstă.

Vineri, teatru şi jazz

Teatru Excelsior a pus în practică o idee prin care se urmăreşte aproprierea copiilor faţă de arta teatrală. Astfel, începând cu 3 iulie şi până pe data de 30 august, cei mici, dar şi părinţii care vor să-şi aducă aminte de copilărie, sunt aşteptaţi în fiecare weekend, între orele 18.00 – 22.30, în parcul Carol din Capitală, la spectacole de teatru, momente de dans, jonglerii, cântece, filme şi multe alte surprize. Intrarea este liberă.

La fel ca în fiecare an, prima săptămână din iulie este întâmpinată de evenimentul Bucharest Jazz Festival, care se desfăşoară în perioada 1-5 iulie. Începând cu ora 12.00, acest festival este o adevărată enciclopedie a jazz-ului şi găzduieşte artişti români care sunt născuţi să încânte prin muzica lor. Evenimentele au loc în două locaţii, Piaţa George Enescu şi Hanul Gabroveni, iar programul poate fi consultat pe site-ul Centrului Cultural al Municipiului Bucureşti, www.arcub.ro.

Vineri se dă startul şi la prima ediţie a “Festivalului de teatru urban”, care a apărut din dorinţa de dezvoltare artistică a circuitului de artă urbană din Bucureşti. Evenimentele, care se vor încheia pe 26 iulie, au loc în casa din CAROL 53, un emblematic loc de cultură urbană. Pasionaţii sunt aşteptaţi în fiecare weekend să participe la piese de teatru cu improvizaţii moderne. Intrarea, pentru susţinerea artiştilor, este 20 de lei.

Primăria Capitalei anunţă şi redeschiderea cinematografului în aer liber din Herăstrău, o alternativă gratuită şi accesibilă la cinematograful clasic. În cadrul CinePark, ajuns la cea de-a patra ediţie, vineri, sâmbătă şi duminică, de la ora 19.30, vor fi proiectate pe un ecran în aer liber filme artistice de acţiune, dramă mister, comedie, thriller şi aventuri. Pentru copii, CinePark vine cu un program special în fiecare weekend, de la ora 18.00. 

Sâmbătă, rock şi filme

Adepţii evenimentelor antrenante sunt aşteptaţi pe 4 şi 5 iulie în parcul Mogoşoaia să ia parte la “Kulturstock”, unde vor fi întâmpinaţi, începând cu ora 16.30, cu fanfară, dance fit, piese de teatru, dans şi jazz.

Cei care preferă concertele în aer liber pot alege a doua ediţie a “Festivalului Shine”, care are loc în perioada 4-5 iulie la Arenele Romane, începând cu ora 17.00, şi pregăteşte multe surprize, printre care şi trupe ce vor performa în premieră în România. Preţul biletelor începe de la 44 de lei şi poate ajunge la 70 de lei.

Cu un adevărat succes de-a lungul anilor, a 7-a ediţie a festivalului “Noaptea Lungă a Filmelor Scurte” îşi deschide porţile pe 4 iulie, la ora 19.00, într-un maraton cinematografic ce mixează scurtmetrajul cu fotografia, muzica şi arta video. Evenimentul are loc la Romexpo, iar biletele se găsesc pe reţelele MyTicket şi Eventim la preţul de 40 de lei, daca sunt achiziţionate astăzi, şi 50 de lei, dacă vor fi cumpărate în seara festivalului.

Pentru iubitorii de rock, serile de sămbătă şi duminică din această săptămână, ora 20.00, sunt programate pentru concertele “I Am the Rocker”, primul eveniment din ţara noastră unde apa plată va fi gratuită. Festivalul are loc la Romexpo, iar biletele vor costa de la 220 de lei, până vineri, 3 iulie, la 250 de lei, în zilele evenimentului.

Piaţa Constituţiei este şi ea ocupată de festivalul “Zilele Prieteniei Bergenbier” pe 4 şi 5 iulie, unde vor avea loc concerte incediare cu artişti români. Intrarea este liberă.

Duminică, muzică clasică şi stand up comedy

Fanii muzicii clasice au şi ei activitate în acest weekend. Duminică, 5 iulie, Alandala Cafe găzduieşte Summer Acoustic Concert, de această dată pe acorduri clasice oferite de trupa Light Quartet. Tangouri-le clasice, jazzul şi muzica de film vor armoniza atmosfera. Concertul începe la ora 18.00, iar preţul pentru participare este de 20 de lei.

În paralel, Orchestra Simfonică Bucureşti ţine un concert extraordinar la Sala Radio, începând cu ora 19.00. Dirijorul Alexandre Bloch şi Orchestra Simfonică Bucureşti îi invită pe doritori la o seară memorabilă de muzică clasică de cea mai bună calitate.

Şi, bineînţeles, distracţia merge cel mai bine cu râsul. Aşa că, seara de duminică, începând cu ora 21.00, este susţinută de “Maraton Stand Up Comedy”, pe terasa Grill Pub, unde patru comedianţi dintre “Cei 7 magnifici” vor pune zâmbete pe faţa spectatorilor cu glumele lor.