MENIU

Ce este terapia cu muguri? Are efecte miraculoase

<p>Ce este terapia cu muguri? Are efecte miraculoase</p>

Numită terapie cu muguri, gemoterapia este o ramură a fitoterapiei care utilizează substanţe vegetale de origine embrionară pentru a preveni şi trata multiple afecţiuni. În sezonul rece, extractele gemoterapice sunt de mare ajutor pentru creşterea naturală a imunităţii.

Cei mai vulnerabili în faţa infecţiilor respiratorii de sezon sunt copiii, vârstnicii şi, indiferent de vârstă, toţi cei cu un sistem imunitar slăbit. În cazul lor şi nu numai, dr. Ruxandra Constantina, medic de familie cu competenţă în apifitoterapie, recomandă preparate gemoterapice din muguri de coacăz-negru, muguri de brad, muguri de cătină, mlădiţe de măceş şi de afin, în cure periodice de 1-2 luni. Dar înainte de a urma o astfel de cură trebuie să vă adresaţi unui medic de specialitate pentru a fi siguri că primiţi tratamentul potrivit.

Muguri de coacăz-negru

Aparatul respirator este susţinut din plin de extractul din muguri de coacăz-negru. Acesta ajută la ameliorarea simptomelor din infecţii gripale şi din alte viroze, rinite, stări febrile. În general, se administrează câte 2 ml, în puţină apă, de două ori pe zi, dimineaţa şi la prânz, înainte de mese.

Muguri de brad

Bradul este utilizat din antichitate ca remediu în caz de infecţii respiratorii. Utilizaţi fie sub formă de sirop, fie ca gemoderivat, mugurii de brad au proprietăţi antimicrobiene, ajută la vindecarea mai rapidă a bolilor respiratorii şi la stimularea sistemului imunitar.

Muguri de cătină

Potrivit medicului Ruxandra Constantina, remediul gemoterapic din muguri de cătină este util în tratamentul infecţiilor virale şi bacteriene ale tractului respirator superior şi inferior, la adulţi şi copii deopotrivă. Cătina revitalizează organismul, alungând oboseala, slăbiciunea şi stimulează imunitatea. Preparatul gemoterapic se administrează câte 25-50 picături, în puţină apă, o dată sau de două ori pe zi, înainte de mese. La copiii sub 7 ani, dozele se reduc la jumătate.

Sursa: Adevărul