Ce este, de fapt, prapurul de miel. Motivul pentru care trebuie pus în drobul de Paşte
Prapurul (prapor, prapure, prapore) este membrana care învelește organele interne ale mielului, formată în mare parte din grăsime. Acesta se foloseşte pentru a înveli drobul.
Prapurul este cel care dă gustul special al drobului de Paşte. În plus, praporul este cel care împiedică drobul să nu se sfarăme.
Prapur miel. O reţetă delicioasă de drob de miel, extrem de simplă, specifică sărbătorii de Paşte! Dacă vreţi să nu se sfărâme drobul la tăiere trebuie să puneţi în compoziţie cel puţin 7-8 ouă proaspete, bătute cu furculiţa înainte.
REŢETA DROB cu PRAPUR. Ingrediente DROB DE MIEL:
1 kg măruntaie de miel - ficat, plămâni, inimă, rinichi, splină
150 g unt sărat
2 cepe mari
7-8 ouă mari
5 ouă fierte
3 legături de ceapă verde, tocate mărunţel
3 legături usturoi verde, mărunţit
100 g smântână
1 prapur de miel
2 legături pătrunjel, mărunţit
2 legături mărar, mărunţit
sare şi piper după gust
REŢETA DROB. Mod de preparare DROB DE MIEL cu PRAPUR:
REŢETA DROB PRAPUR. Se spală organele şi se pun la fiert, după ce sunt gata le dăm prin maşină de tocat înpreună cu carne de porc.
REŢETA DROB CU PRAPUR. Ceapă, usturoiul şi pătrunjelul se va tocă mărunt după ce au fost bine spălate şi se vor amestecă cu compoziţia de carne şi măruntaie se adaugă cele patru ou crude se condimneteaza după plac şi se omogenizează bine toată compoziţia, după aceea se unge o tavă cu ulei şi se aşează un strat de compoziţie şi se ornează cu ouă fierte tăiate rondele, iar se adaugă un strat de carne iar la sfârşit ouă.