MENIU

Ce efecte devastatoare au greșelile pe care le faci zilnic la volan

Alertă! Piese falsificate din sistemul de frânare au ajuns pe camioane şi autobuze

Sigur ți s-a întâmplat să turezi motorul la semafor, să iei gropi sau să suprasoliciți frânele. Iată care sunt cele mai comune greșeli făcute de șoferi zi de zi și ce efecte devastatoare pot avea ele asupra mașinilor.

1. Ții piciorul pe ambreiaj când stai la semafor - este una dintre cele mai frecvente greșeli care îți strică discul și placa de ambreiaj este să ții mereu piciorul pe pedala de ambreiaj. Obișnuiește-te să ții piciorul sprijinit de podea și să bagi în viteză doar când s-a schimbat culoarea semaforului.

2. Cobori pantele cu frâna apăsată - atunci când pornești la drum lung și ai de coborât pante sau serpentine, menajează cât mai mult frâna de picior și folosește cât mai des frâna de motor. Astfel, în caz contrar, plăcuțele se supraîncălzeasc și pot oricând să cedeze.

3. Accelerezi, frânezi brusc și turezi motorul - când demarezi în forță de la semafor sau frânezi în ultima clipă, nu faci decât să te apropii de o nouă vizită costisitoare la service-ul auto. În plus, aceste obiceiuri cresc consumul mașinii și duce la deterorarea mașinii.

4. Bagi în marșarier înainte ca mașina să se oprească în loc - dacă bagi mașina în marșarier înainte ca aceasta să se oprească pe loc îți uzează mult mai rapid componentele autoturismului.

5. Conduci cu rezervorul aproape gol - dacă ți se întâmplă de câteva ori, mașina ta nu va fi afectată, însă când îți faci un obicei din a conduce cu rezervorul cu câțiva litri de benzină, durata de viață a autoturismului scade dramatic deoarece mașina trage combustibil de pe fundul rezervorului, unde se depun sedimente din benzină.

6. Uiți să schimbi uleiul - schimbarea frecventă a uleiului de mașină de bună calitate, poate dubla durata de viață a autoturismului. Experții sunt de părere că trebuie să îl înlocuiești o dată la maximum 8.000 de kilometri și să nu aștepți până când se aprinde beculețul de pe bord.
Conform ph-online.ro, dacă corectezi la timp micile obiceiuri care scad durata de viață a autoturismului, nu vei cheltui o avere când duci mașina în service.