Ce cauzează REINFECȚIA cu COVID! De ce se întâmplă
Rapoartele despre persoane infectate cu coronavirus a doua oară sunt acum destul de frecvente. Care este motivul reinfectarii?
De la cântăreții populari Noa Kirel și Shlomi Shabbat până la asistentul de la grădinița copilului tău: mulți oameni din viața noastră au avut COVID19 de mai multe ori, mai ales cu varianta Omicron, scrie The Jeruslam Post.
Infecția și recuperarea de la un virus ar trebui să producă imunizare naturală în corpurile noastre, deoarece sistemul imunitar este deja familiarizat cu virusul și prin urmare, are celule de memorie specifice care pot detecta rapid virusul și nu îi permit să se replice din nou în organism.
Atunci de ce sunt atât de mulți oameni reinfectați cu COVID-19? Diferiți factori cauzează reinfecția. De exemplu, datele indică faptul că, la persoanele nevaccinate, există o șansă mai mare de a fi infectate de mai multe ori, spre deosebire de cei vaccinați.
De asemenea, este posibil ca cei care au contractat virusul foarte ușor prima dată să fie expuși riscului de a-l obține din nou, deoarece infecția inițială nu a provocat un răspuns imunitar suficient de puternic.
Diferite variante au șanse diferite de reinfectare. Dacă ai avut Delta, este mai probabil să fii reinfectat de la expunerea la tulpina Omicron, deoarece este diferit.
Dacă ai avut Omicron, totuși, este mai puțin probabil să fii infectat din nou.
Pentru persoanele vaccinate, perioada de timp care a trecut de la ultima doză afectează și ea riscul de infecție.
E mai ușor să te reinfectezi cu unele tulpini? Răspunsul scurt este da. Oamenii de știință de la Imperial College din Londra au calculat, după deducerea și cântărirea altor factori, că Omicron este asociat cu un risc de reinfecție de 4,38-6,63 ori mai mare în comparație cu Delta.