MENIU

Ce cadou a primit David Popovici de la Ion Țiriac, după ce a câștigat aurul la Olimpiadă. Costă 50.000 de euro

Ce cadou a primit David Popovici de la Ion Țiriac, după ce a câștigat aurul la Olimpiadă

După succesul răsunător la Jocurile Olimpice, unde a cucerit aurul cu o performanță remarcabilă, înotătorul David Popovici a fost surprins cu un cadou impresionant din partea legendarului Ion Țiriac. Acest gest generos, estimat la 50.000 de euro, nu doar că subliniază aprecierea lui Țiriac pentru talentul și dedicarea tânărului înotător, dar și dorința de a susține promovarea sportului românesc la nivel înalt. 

La puțin timp după ce David Popovici a obținut medalia de aur la proba de 200 de metri liber, Ion Țiriac a hotărât să-l recompenseze pe sportiv. Mai mult, milionarul român va premia și toți cei care vor câștiga medalia de aur la această ediție a Jocurilor Olimpice de la Paris.

Fundația lui Ion Țiriac va recompensa sportivii care obțin medalii de aur la Olimpiada de la Paris. Anunțul a fost realizat de fiul lui Ion Țiriac, Alexandru Ion Țiriac, pe rețelele de socializare.

În cazul lui David Popovici, care a adus prima medalie de aur României, Fundația Țiriac a decis să îl răsplătească generos cu o mașină electrică în valoare de 50.000 de euro.

”Ca un gest de apreciere şi mândrie, Fundaţia Ţiriac propune un premiu prin care să îi răsplătească pe cei consideraţi comori locale. Munca lor şi mândria pe care ne-au adus-o tuturor românilor sunt uriaşe. Fiecare dintre sportivii care vor câştiga o medalie de aur la Jocurile Olimpice va primi ultimul model de limuzină electrică Ioniq 5”, a anunțat Alexandru Ion Ţiriac, pe Instagram.

Alertă de la MAE: Evitați orice călătorie în Israel, în actualul context de securitate. Pot fi închise puncte de frontieră

Campionul român, recompensat și de COSR

În semn de apreciere pentru aurul olimpic, Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) a decis să-i acorde sportivului o sumă semnificativă, subliniind astfel importanța sprijinirii tinerelor talente care ne ridică steagul pe cele mai înalte podiumuri ale lumii.

David Popovici va fi recompensat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR) cu impresionanta sumă de 140.000 de euro pentru medalia de aur câștigată la Paris. Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport, a confirmat această veste. În plus față de medalia de aur, COSR oferă 100.000 de euro pentru medalia de argint și 60.000 de euro pentru medalia de bronz, conform declarațiilor oficiale.

Victoria lui Popovici a fost obținută într-o cursă dramatică, în care a realizat o revenire spectaculoasă spre final, încheind competiția cu un timp de 1:44,72. Adversarii săi, britanicul Richards și americanul Luke Hobson, au trecut linia de sosire foarte aproape, cu timpii de 1:44,74 și, respectiv, 1:44,79. Astfel, primii trei clasați au fost separați de doar 7 sutimi de secundă, transformând această cursă într-una dintre cele mai intense și captivante din istoria competiției.

„Mă bucur pentru că am luptat până la final. Este un rezultat mare, este o realizare imensă. O să mă bucur după acest succes. În primul rând, este o mare realizare pentru mine. Mă bucur că țara m-a urmărit. Au fost atât de mulți români și în tribune, părinții mei și sunt fericit că au urmărit și ei această cursă. Mă bucur pentru că am asistat împreună la acest succes,” a declarat David Popovici la finalul cursei, vizibil emoționat și fericit.
 
Cele mai frumoase plaje secrete din Europa. Aici te poți bucura de natură fără să faci slalom printre sute de turiști