MENIU

Te trezeşti dimineaţa cu un gust amar în gură? Poate fi semnul unei boli crunte

Gura amară, cum este numită popular, poate fi un simptom al unei boli grave, dar poate fi şi semnalul de alarmă al corpului în cazul în care ai consumat produse în exces, sau ai un deficit de bilă. Vezi ce înseamnă gustul amar din gură.

Un gust neplăcut în gură poate fi un semnal de alarmă, un simptom al unei boli mai grave, sau doar rezultatul unei igiene orale precare.

Multe motive, medicale sau nu, pot modifica gustul din gura unui om, în funcţie de dietă, istoric medical, genetic şi altele.
Senzaţia de gust amar persistent este neplăcută, dar adesea trece după ce cauza principală a fost înlăturată. De cele mai multe ori, astfel de episoade de “gură amară” trec după un ceai de sunătoare şi o periere meticuloasă a dinţilor, urmată de apă de gură.

Cu toate acestea, senzaţia de amar în gură poate însemna o infecţie sau o boală gravă, astfel că dacă senzaţia persistă sau reapare des este recomandată o vizită la medic.

Cauzele gustului amar în gură:

Mai multe boli şi afecţiuni pot determina un gust amar în gură.

Diabetul de tip 2, malaria, o boală a vezicii biliare, arsurile şi refluxul gastroesofagian, mononucleoza, hepatita, ciroza hepatică, sau cancerul la pancreas pot cauza senzaţia de gust amar în gură.

Sursa: unica.ro

Mai multe articole despre:
sănătate boli gust amar in gura siabet