Ce boli ascunde pofta de dulce
Zahărul este unul dintre cele mai periculoase alimente, dar oamenii continuă să îl consume în cantități mari. Citeşte, în continuare, ce boli ascunde pofta de dulce.
Stresul îți dă peste cap obiceiurile alimentare și crește nivelul de cortizol, hormonul care duce la fluctuații ale nivelului de zahăr din sânge. Pentru că te simți fără energie, cauți cea mai rapidă metodă de a prinde putere: mănânci ceva dulce.
Cercetătorii de la Universitatea Michigan au arătat că pofta de dulce se triplează în urma stresului și duce la tulburarea de mâncat compulsiv. Nu doar stresul duce la nevoia de a mânca zahăr, ci și alte probleme de sănătate:
Oboseală suprarenală
Dacă ești nervoasă când își este foame și te simți stresată, s-ar putea să suferi de oboseală suprarenală. Aceste simptome sunt însoțite de amețeli când te ridici, infecții frecvente alte gâtului, sete continuă și nevoia de a urina frecvent. Glandele suprarenale regularizează răspunsul corpului la stres, însă atunci când sunt suprasolicitate, obosesc, te lasă fără energie și te fac să simți nevoia de dulce. Încearcă să mănânci puțin și des, să ai mese bogate în proteine, să iei gustări formate din nuci, brânză sau ouă și vei menține, astfel, nivelul de energie, fără a mai simți nevoia de a consuma zahăr, scrie unica.ro.