Ce au descoperit arheologii în urma săpăturilor din curtea Universității din București
În urma săpăturilor arheologice din curtea Universităţii din Bucureşti, specialiştii au descoperit ziduri vechi de peste 300 de ani care au aparţinut primei şcoli de învăţământ superior din Ţara Românească, înfiinţată, în 1694, de Constantin Brâncoveanu.
Specialiştii din cadrul Muzeului Municipiului Bucureşti, ai Institutului de arheologie ''Vasile Pârvan'' şi cadre didactice ale Facultăţii de Istorie au descoperit ziduri vechi de peste 300 de ani care au aparţinut primei şcoli de învăţământ superior din Ţara Românească, înfiinţată în 1694 de Constantin Brâncoveanu.
De asemenea, în urma săpăturilor au fost descoperite și ziduri vechi ale clădirii Universității din București, înfiinţată de domnitorul Alexandru Ioan Cuza în 1864 şi construită sub îndrumarea arhitectului Alexandru Orăscu.
Ruinele vechii Universităţi, dezvăluite acum, sunt rezultatul afectării clădirii de bombardamentele din Al Doilea Război Mondial care au determinat demolarea unei părţi a imobilului în anii ’50 ai secolului trecut.
Conform descopera.ro, cerectările arheologice în zona Pieţii Universităţii din Bucureşti au fost începute încă din 2011.