MENIU

Ce ascunde, de fapt, căderea de calciu

Ce ascunde, de fapt, căderea de calciu

Societatea contemporana a devenit un mediu ostil si insecurizant, in care numarul traumelor psihice a crescut foarte mult. Efectul imediat consta in cresterea numarului de tulburari psihice: de la depresii invalidante, la tentative de suicid, la tulburari anxioase, la tulburari de personalitate de tip antisocial sau la crize nervoase.

Crizele nervoase, numite in trecut isterii, se caracterizeaza printr-un polimorfism simptomatic, din care desprindem ca simptom de baza angoasa. Aceasta pune stapanire pe intreaga subiectivitate a individului, torturandu-l prin sentimentul de spaima ce nu-si gaseste sursa, spune dr. Ioana Stoleriu, medic specialist psihiatrie la Spitalul „Eftimie Diamandescu Balaceanca“, potrivit adevarul.ro.

Angoasa este o stare dezagreabila, traita ca sentiment de insecuritate, fara prezenta obiectiva a unui pericol, si se exprima prin mecanisme de aparare precum hipertonie musculara, vederea incetosata, tahicardie, hipersudatie, respiratie rapida si superficiala, senzatia de lipsa de aer sau de nod in gat, completeaza specialistul.

Din punct de vedere medical, respiratia accelerata ventileaza inadecvat spatiul traheobronsic, facand ca schimbul alveolar al gazelor sa fie ineficient. Efectul consta intr-o blocare a ionului de calciu, care are drept efecte hiperexcitabilitatea musculara, tradusa prin ameteala, acea senzatie de „cadere de calciu“ incriminata de multe persoane, spune medicul.

Mai multe articole despre:
boală calciu cadere de calciu