MENIU

Ce analize medicale trebuie să îţi faci când eşti însărcinată

<p>A născut acasă pentru că medicii nu au vrut să o interneze. Ce s-a &icirc;nt&acirc;mplat cu bebeluşul?</p>

Pe parcursul sarcinii, toate schimbările viitorului copil trebuie monitorizate cu atenţie. Medicul poate astfel diagnostica eventualele probleme în dezvoltarea fătului.

Primul consult presupune un examen ecografic pentru a confirma sarcina şi pentru a stabili vârsta fătului. Apoi sunt efectuate o serie de analize pentru a identifica factorii de risc ai viitoarei mămici. Între săptămânile 11 şi 13 de sarcină, de exemplu, cu ajutorul ecografiilor sunt urmărite posibilele malformaţii, scrie Digi24.ro.

Hipertensiunea de sarcină poate întârzia dezvoltarea copilului şi poate duce la o naştere prematură. În cazul în care riscul de apariţie al acestei afecţiuni este crescut, femeile gravide sunt sfătuite să-şi monitorizeze cu atenţie tensiunea arterială.

Între săptămâna 31 şi 42 de sarcină, adică în trimestrul trei, ecografiile au rolul de a monitoriza în primul rând creşterea copilului.

După 37 de săptămâni, în funcţie de cantitatea de lichid amniotic sau de aspectul placentei, medicul obstetrician este cel care va hotărî cât de des trebuie să se prezinte la consult viitoarele mămici.